Wawrinka utslagen i första omgången

Foto: ADRIAN DENNIS, AFP
SPORTBLADET

Stan Wawrinka, 32, tog sig till final i Franska öppna för tre veckor sedan.

Nu är världstrean utslagen ur Wimbledon - i första omgången - efter att chockartat förlorat mot 49-rankade Daniil Medvedev, 21, i fyra set.

– Det var min första grand slam-seger, i min favoritturnering, så jag var tvungen att kyssa gräset, säger Medvedev till The Sun.

Schweizaren Stan Wawrinka är utslagen ur Wimbledon - innan det knappt börjat.

32-åringen föll skrällartat i den första omgången av herrsingelturneringen i Wimbledon mot 49-rankade Wimbledondebutanten Daniil Medvedev, Ryssland, med siffrorna 4-6, 6-3, 4-6, 1-6.

Wawrinka, som tränas av svenske Magnus Norman, har genom åren vunnit tre grand slam.

Men gräset på Wimbledon har aldrig tillhört hans favoritunderlag - där han fem gånger tidigare åkt redan i första omgången.

Under matchens gång led schweizaren dock av ett ömmande knä och behandlades med täta mellanrum.

Stor seger för ryssen

För Medvedev var det däremot en mycket stor dag.

– Jag har haft en bra gräs-säsong och visste att Stan (Wawrinka) haft lite problem på Queen’s. Jag visste att jag hade chansen att slå honom om jag spelade bra. I tredje och fjärde-setet spelade jag fantastiskt, säger Medvedev till The Sun.

Efter segern föll 21-åringen ner mot gräset och kysste mattan.

– Det är min första grand slam-seger, i min favoritturnering, så jag var tvungen att kyssa gräset. Normala människor gör det när de vinner turneringen – jag gör det när jag vinner min första match.