VM-hoppet avbröt tävling med smärtor

Foto: Bildbyrån
Michaela Meijer bröt tävlingen med skadekänning.
SPORTBLADET

GÖTEBORG. Ett misslyckat försök på nya svenska rekordhöjden 4.72.

Sen avbröt Michaela Meijer stavtävlingen på grund av smärtor.
– Det drog till i knävecket och jag ville inte göra något dumt inför VM, säger hon.

För en vecka sedan slog hon nytt svensk rekord (4.71) på Ullevi. I Göteborgs Grand Prix visade Michaela Meijer att formen fortsatt finns där. Över i andra försöker 4.52, och sen åkte ribban upp på 4.72.
Men där tog det stopp.
– Jag var inte lika pigg som i London (4.65 i helgen), och så fick jag lite ont. Jag kände att det drog till i knävecket i ansatsen till det första försöket, då var det ingen mening att hoppa vidare, säger hon.

Inte oroad

Redan över VM-kvalgränsen har hon laddat för VM den senaste veckan, smärtorna skapade oro för omgivningen, men inte för Meijer.


– Nej, det ska inte vara någon fara. Jag har haft det här förut, så sent som förra året. Jag avbröt för att inte göra det värre. Nu ska jag bara ta det lugnt, få lite behandling och så hoppas jag att det försvinner.
Du har haft det förut säger du, då vet du vad det är som gör ont?
– Det är nog överansträngning nu när säsongen dragit igång och jag springer lite fortare än vanligt. Men det ska inte vara någon fara.

Tar det lugnt i veckan

På lördag tävlar hon i Tyskland, sen väntar en vecka off innan VM-genrepet sker i tyska Leverkusen.

Med den här smärtan, vilar du fram till lördag?
– Nja, jag kommer ta det lite lugnt de närmaste dagarna. Köra lite annan som också är på planeringen, så det är nästan som vanligt.

ARTIKELN HANDLAR OM