Skrällen: Regerande mästaren är utslagen

Foto: Clive Brunskill / Getty Images Europe
SPORTBLADET

Här är nästa skräll i Wimbledon:

Världsettan, regerande mästaren och det stora hemmahoppet Andy Murray är ute efter förlust mot Sam Querrey.

Querrey vann med 3-6, 6-4, 6-7, 6-1, 6-1.

Foto: Shutterstock/REX/Shutterstock / Rex Features

När det vaknas Wimbledon är det Andy Murray som, ensam, bär hemmafavoritskapet på sina axlar.

Han kom också till årets upplaga av den klassiska turneringen som regerande mästare, men hade fått sin uppladdning störd av skadekänningar.

Och i år tog stopp – redan i kvartsfinal.

Tappade allt

Murray – uppenbart påverkad av skadeproblem i slutet av matchen – förlorade mot 24:e-seedade amerikanen Sam Querrey med 6-3, 4-6, 7-6 (4), 1-6, 1-6.

Efter förlusten erkänner Murray att han stördes av skadekänningar. Något som har plågat honom i flera veckors tid.

– Man är så sugen på att prestera här i Wimbledon så det vi gjorde inför den här turneringen var att vi tittade på kortsiktiga lösningar. Jag lyckades ta mig igenom att par matcher och det kändes helt okej. Men nu måste vi ta en funderare och tänka mer långsiktigt. US Open är bara några veckor bort och nu måste jag sitta ner med mitt ”team” och lägga upp en plan. Förhoppningen var trots allt att försöka gå långt här i Wimbledon men det gick inte, säger Murray.

Detta är den andra stora skrällen på herrsidan i årets turnering. I måndags åkte Rafael Nadal ut mot 16:e-seedade Giles Müller, från Luxemburg.

Vidare till semi

Det är heller inte första gången som Sam Querrey gör väsen av sig i just Wimbledon; förra året slog han ut favoriten Novak Djokovic i tredje rundan.

Querrey är nu vidare till semifinal i en grand slam-turnering för första gången i karriären. Där ställs han mot sjundeseedade Marin Cilic.

– Det här är en dröm som går i uppfyllelse, säger amerikanen efteråt.

ARTIKELN HANDLAR OM