Kan lämna Sverige – efter infekterat bråk

Foto: Instagram / Bildbyrån
SPORTBLADET

Jättetalangen Nellie Berntsson, 16, nekades en plats i EM efter en konflikt med förbundet.

Nu överväger hon att fortsätta sin satsning utomlands.

”Tre stora stall från Europa har personligen kontaktat mig”, skriver hon på sin blogg.

Nellie Berntsson är ett känt namn inom ridsporten.

På Instagram har hon närmare 400 000 följare, hon driver en av Sveriges mest växande bloggar – och ses som en av ryttar-Sveriges största talanger.

Hon är poängmässigt Sveriges fjärde bästa junior och har resultat som ska räcka till en EM-plats. Ändå nekas Berntsson en plats – enligt henne själv för att hon ”såg för sur” ut i Falsterbo.

– Jag känner mig bara tom, ledsen och chockad, sa 16-åringen förra veckan.

”Är infekterat”

I ett inlägg på Instagram riktade Berntsson också kritik mot förbundet efter en incident i samband med en tävling i Hagen, Tyskland, vilket skapade en viss osämja.

– Jag har ansvar för att gruppen ska fungera och det här skapar mycket känslor. Vår bedömning är att det är för tajt in på ett mästerskap vilket tyvärr skulle påverka gruppdynamiken, sa landslagsledaren Svante Johansson som förklaring till varför Nellie Berntsson lämnas utanför EM-truppen.

– Vår avsikt är inte att sparka ut henne för gott från landslaget. Men just nu är det infekterat. Vi behöver mer tid på oss för att reda ut det här men hon är varmt välkommen tillbaka till landslaget igen när vi pratar mer samma språk, fortsatte Johansson.

”Tårar har torkats”

Nu kan Nellie Berntsson lämna Sverige.

På sin blogg berättar hon att det finns erbjudanden utomlands som lockar.

”Hur ser planen ut framåt . De har diskuterats flitigt vill jag lova. Tårar har torkats och man har verkligen velat förstå den trångsynta vuxen världen lite mer. 3 st stora stall från Europa har personligen kontaktat mig. Varav två av dom har svenska ryttare baserade. De skrattar åt de som hänt & älskar mitt driv och min passion för de jag gör. De vill jag ska komma ner och prova mina vingar hos dom. Mamma tror inte jag kommer tillbaka då och kanske är det så? Pappa är lite mer” Nellie, jag litar på din magkänsla”. Mamma säger nej och börjar gråta. Vill man utvecklas som jag vill, har bra hästmaterial och inte är rädd för att slita(de har jag bevisat) så kanske Europa är nästa steg för mig. Iallafall ett tag”, skriver hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ridsport