Erkände fusk i Wimbledon – nu bötfälls han

Bernard Tomic och Daniil Medvedev straffas med böter.
Bernard Tomic och Daniil Medvedev straffas med böter.

Bernard Tomic erkände att han tog ett medicinskt avbrott för att få sin motståndare ur spel.

Nu straffas den kontroversielle australiensaren.

Tomic får böta motsvarande 127 000 kronor.

Wimbledon har knappt nått den tredje omgången men redan har ett par mindre trevliga incidenter uppstått.

59-rankade Bernard Tomic erkände efter en slätstruken insats i den första omgången att han ”inte brydde sig” och ”var uttråkad” efter att ha blivit utslagen av tyske Mischa Zverev.

– Jag blir inte längre tillfredsställd av tanken av att lyfta en trofé, ni vet, göra bra ifrån sig. Det ger mig ingen glädje längre. Det spelar ingen roll om jag åker ut i första eller fjärde rundan, jag kunde inte bry mig mindre. För mig är det samma sak. Men jag kommer att spela i tio år till och efter det behöver jag aldrig mer jobba, sa han bland annat på presskonferensen efteråt.

Även Medvedev straffas

Dessutom har 24-åringen erkänt att han tog ett medicinskt avbrott i matchen mot Zverev enbart för att bryta rytmen hos sin motståndare.

– Jag försökte bryta hans momentum. Det var min strategi för jag spelade väldigt dåligt där ute, säger han enligt The Mirror.

– Det var inte min rygg som var problemet, fortsätter Tomic.

Nu straffas Tomic för osportsligt uppförande och får böta 11 600 pund, motsvarande 127 000 kronor.

Han är dock inte ensam. Även ryske Daniil Medvedev, som slog ut Stanislas Wawrinka i den första omgången, straffas ekonomiskt med ett bötesbelopp på 11 200 pund, alltså cirka 120 000 kronor.

Detta efter onsdagens märkliga protest där han kastade pengar mot domaren Mariana Alves.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.