Flickvännen: ”Det är overkligt – började gråta när han ringde”

Duplantis flickvän Desiré Inglander följde stavhoppsfinalen

TOKYO. Armand Duplantis tog OS-guld i Tokyo.

Flickvännen Desiré Inglander följde dramat med maxpuls på en liten pub i Spanien med sin familj.

– Han ringde till mig direkt när det var klart, då började jag gråta. Jag var rädd för att få en hjärtattack under finalen, säger en lycklig och rörd flickvän till Sportbladet.

Armand Duplantis höll för det massiva trycket och tog hem OS-guldet i stavhopp. Flickvännen Desiré Inglander befinner sig i en liten by i Spanien med sin familj. Dagen till ära öppnade den lilla puben i byn upp tidigare för att de skulle kunna se finalen och det var en väldigt glad, stolt och rörd flickvän Sportbladet fick tag på.

– Jag är helt chockad. Jag visste inte att jag kunde bli så här nervös med nu vet jag. Jag höll på att få en hjärtattack, jag trodde inte att man kunde få det när man var 20 år, säger Desiré Inglander och hyllar sin pojkvän som nyss tagit OS-guld.

– Han är helt otrolig, han klarar vad som helst. Jag är alltid stolt över honom men jag är så extremt glad nu. Det är därför jag har varit så nervös för jag ville så gärna att han skulle lyckas.

”Har aldrig kollat på OS innan”

OS innebär att paret nu varit ifrån varandra i snart tre veckor och trots den stora tidsskillnaden har Desiré varit högst delaktig i uppladdningen inför finalen.

– OS kom lite som en smäll. Min skärmtid är uppe i åtta timmar nästan varje dag så vi pratar nästan hela tiden. Men det är väldigt lite om finalen, vi pratar om framtiden och vad vi vill göra. Vi har en annan typ av relation som vi byggt upp, han är den snällaste och mest ödmjuka killen jag någonsin träffat. Jag saknar honom väldigt mycket.

Hur ska ni fira när Armand kommer hem?

– Jag har aldrig kollat på OS innan så jag vet inte vad som händer. Det är helt nytt för mig, jag vet inte vad jag signade upp för. Jag visste inte att man skulle behöva vara så här nervös, säger Desiré och skattar.

– Vi ska absolut fira men jag ska börja plugga och jobba så semester blir det inte. Men jag hoppas verkligen att han kan vara lite ledig och njuta. Det är helt overkligt alltihopa, jag är så otroligt stolt över honom, säger Desiré innan firandet i Spanien med familjen fortsätter.

När Duplantis mötte media efter OS-guldet skickade en rörd ”Mondo” tillbaka en hälsning till flickvännen:

– Jag saknar henne så mycket. Det har varit långa tre veckor. Jag hade velat ha henne här. Jag saknar henne galet mycket, sa guldmedaljören.

Armand Duplantis och Desiré Inglander delar en kyss under Bauhausgalan.
Armand Duplantis och Desiré Inglander delar en kyss under Bauhausgalan.
Modellen Desiré Inglander är Armand Duplantis flickvän.
Modellen Desiré Inglander är Armand Duplantis flickvän.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.