”Kommer bli bra mot svenska prinsessan...”

Därför dröjde fajten: Hade ett krav

1 av 2
SPORTBLADET

Drömfajten är ett faktum.

Redan på första presskonferensen skickade också norskan Cecilia Braekhus en gliring till Klara Svensson inför mötet i Oslo den 28 januari.

– Det kommer bli en fantastisk show och jag tror att det kan bli en bra fajt mot den svenska prinsessan, sa Braekhus med ett ironiskt leende.

Det har varit långa förhandlingar men nu är det ett faktum. Klara Svensson möter norska världsmästarinnan Cecilia Braekhus i Oslo den 28 januari.

Hade ett krav

– Det har tagit lite tid men vi är väldigt nöjda över att vi nu samlar alla norska proffsboxare i Oslo Spektrum den 28 januari. Det kommer bli en fantastisk show och jag tror att det kan bli en bra fajt mot den svenska prinsessan, säger 35-åriga Braekhus med ett ironiskt leende.

Anledningen att det tagit tid är att förhandsfavoriten Braekhus, med 29 raka segrar på meritlistan, vägrade böja sig från sitt främsta krav.

– Vi ville ha norsk show i Norge. Vi vägrade kompromissa med det. Vi ville inte ha det i Sverige, Tyskland, Danmark eller någon annanstans.

”Borde säga det till mitt hemland”

29-åriga Klara Svensson beklagar inte heller på något sätt att mötet blir i Norge.

– Jag är väldigt imponerad över hur många norrmän som ser proffsboxning. Jag borde kanske säga det till mitt hemland också... Jag känner mig väldigt, väldigt positiv inför den här matchen, säger Svensson.

I potten vid fajten finns inte mindre än fyra bälten, WBA, WBC, WBO och IBF. Så många titlar att Cecilia Braekhus själv fick kämpa för att hålla alla bälten uppe vid fotograferingen efter presskonferensen.