Wahlberg: Är störst på och utanför planen

...men Lebron James kommer få svårt att upprepa finalbragden från i år

Foto: Foto: AP
TOGS EMOT SOM EN GUD. Lebron James förde Cleveland Cavaliers till NBA-titeln i somras. Och festen på gatorna visste inga gränser.
SPORTBLADET

Malmö fortsätter dominera men mardrömmen bryts inte för fotbollslandslaget.

Malin Wahlberg tittade ner i spåkulan 2017 och hittade Lebron James, NHL och Northug-ilska. Och Zlatan, så klart.

Mitt drömlöp.

Hur många medaljer tar Sverige i skid-VM (och vilka tar dem)?

Rekordet från VM i Falun kan mycket väl ryka. Det blir självklart medalj i både dam- och herrstafett samt i damernas sprint­stafett.

Sedan tar Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Calle Halfvarsson och Marcus Hellner varsin medan Johan Olsson överglänser alla med två.

Hur går det för Sverige i fotbolls-EM (och vilka vinner)?

Det blir Tyskland i premiären och Tyskland i finalen. Men Sverige kommer inte att bryta förbannelsen. Sverige kan inkassera ytterligare ett silver efter ytterligare en förlust mot Tyskland i Pia Sundhages sista mästerskap.

Hur går det för Sverige i U21-EM (och v­ilka vinner)?

Precis som senast är konkurrensen stenhård och nu går dessutom bara bästa grupptvåan till semifinal. Sverige har visserligen ett minst lika bra lag som guldåret och har fått en enklare grupp än 2015, men den här gången tar det stopp i semifinalen.

Hur går det för Sverige i ishockey-VM (och vilka vinner)?

Är det någon som ens minns hur det gick för Sverige senast? Tre Kronor kommer som vanligt vara med och slåss om medaljerna, men den stora snackisen kommer – som vanligt – vara vilka NHL-spelare som ställer upp.

Vilka vinner Champions League i fotboll?

Spanien vinner alltid. Real vann s­enast, nu får Barcelona lyfta bucklan.

Foto: MIKEL TRIGUEROS / URBANANDSPORT CORDON PRESS
Vinner Barcelona CL?

Vilka vinner allsvenskan i fotboll – både på herr och damsidan?

Det verkar inte spela ­någon roll vem som tränar Malmö FF, men det blir ­succé för Magnus Pehrsson med guld direkt.

På damsidan har Pernille Harder och ­Fridolina Rolfö redan lämnat Linköping och Stina Blackstenius kan fortfarande ­göra det. Samtidigt har Rosengård fått ­behålla sina spelare. En dubbel till Malmö alltså.

Vilka vinner SM-guld i ishockey – både på herr och damsidan?

Luleå har spelarna, publiken och poängdrottningen Michelle Karvinen. Inget kommer att stoppa dem från att försvara guldet. På herrsidan gör Frölunda samma sak och Johan Sundström målas i guld.

Vem får Aftonbladets Guldbollen 2017?

Många kommer säkert argumentera för att Zlatan ska ha sin tolfte, men statuter är statuter. Så: ”Mini-Foppa” eller ”Vigge”?, ”Vigge” eller ”Mini-Foppa”? Jag tror på Emil Forsberg.

Foto: TT
Emil Forsberg.

Vem blir årets största svenska stjärna?

Jag hoppas att Jonas Jerebkos Boston går långt i slutspelet och att svenska folket får upp ögonen för vår ende NBA-svensk i­nnan det är för sent.

Men ska man vara realistisk är svaret ­Zlatan Ibrahimovic.

Vem får årets svenska genombrott?

Kajsa Kling. Har varit på pallen två gånger, men väntar fortfarande på sitt stora g­enombrott. Det kommer på VM när Kling kammar hem första fartmedaljen sedan A­nja Pärsons dagar.

Vem blir årets stora internationella s­tjärna?

LeBron James. Får svårt att upprepa årets bragd när han ledde Cleveland Cavaliers till första titeln efter att ha vänt 1–3 till 4–3 i matcher mot Golden State Warriors. Men LeBron är fortfarande den störste både på och utanför planen.

Vad blir årets stora skandal?

Vi lär tyvärr inte slippa dopning och l­äktarbråk, men jag skulle hellre se raseriet efter att Calle Halfvarsson fällt Petter Northug på upploppet i stafetten och norr­mannen kallat svensken för ”drittsekk” på presskonferensen efteråt.


FEM SNABBA

Vilka vinner Premier League?

Arsenal.

Vilka vinner La Liga?

Real Madrid.

Vilka vinner serie A?

Juventus.

Vilka vinner Stanley Cup?

Washington Capitals.

Vinner Henrik Stenson en major?

Nej.

ARTIKELN HANDLAR OM