Pokern mår bra av nätspelandet

SPORTBLADET

Förvirringen kring det eventuella förbudet mot online-poker i USA fortsätter.

Enligt vissa har de nya lagarna ingen påverkan på nätpoker eftersom det kan anses vara ett skicklighetsspel, enligt andra blir det ett förbud.

För en enkel kiropraktor är det svårt att avgöra vem som har rätt och vem som har fel. Det är väl ingen större hemlighet att jag hoppas att allt rullar på som vanligt, det är min absoluta övertygelse att pokern mår bra av nätspelet.

Så, med samma utgångspunkt som i min förra krönika, att jag väntar och ser vad som händer tänkte jag ändå skriva några rader om en intressant diskussion jag hade med några andra spelare. Vad händer om – jag säger om – det blir ett förbud?

Mer livespel

Vart tar nätspelarna vägen? Kommer de att sluta spela, hitta omvägar runt förbudet eller dyker de upp vid liveborden?

Självklart finns det inte ett svar som stämmer in på alla, men jag tror nog att de flesta kommer att fortsätta att spela. Det kommer säkert att dyka upp något smart sätt att spela på nätet ändå – och jag tror nog att en och annan kommer att spela mer live.

Däremot tror jag nog att det skulle slå rätt hårt mot nyrekryteringen av spelare i USA.

Nätpokern har ju gjort att väldigt många fått upp ögonen för hur kul poker är, många av dessa spelare har sedan börjat spela live. En lag skulle nog göra att den här strömmen sinade.

Tär hårt på WSOP

Den allra största påverkan tror jag att ett eventuellt förbud skulle ha på min favoritturnering, WSOP.

Jag tror att ett förbud skulle göra att deltagarantalet skulle krympa rejält, kanske till och med mer än halveras.

Nätpokerbolagen har bidragit otroligt mycket till att göra WSOP till den gigantiska pokerfest det är i dag.

Innan nätpokern hade WSOP bara en bråkdel av det deltagarantal som ställde upp i år. Min kollega Chris seger, där han visade att ”vem som helst kan vinna”, i kombination med pokerbolagens sponsring har gjort WSOP till det det är idag.   

Så, nu håller vi tummarna för att WSOP kommer att finnas kvar även om några år!

Pass the sugar!

Joe Hachem

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker