Återförening – för 500 milj

SPORTBLADET

Alonso tillbaka till ”pappa” Briatore i Renault

Fernando Alonso återvänder till Renault.

Med en rekordlön på runt 500 miljoner kronor.

Foto: Nöjd 1 & 2 500 miljoner borde göra Alonso nöjd och stallchefen Flavio Briatore har fått tillbaka Renaults förlorade son. Frågan är bara om Alonso kommer att bli stallets försteförare.

Den dubble världsmästaren valde efter sin utflykt till McLaren-Mercedes att återvända till stallet som gav honom två VM-titlar. Efter bara ett år är han tillbaka hos Flavio Briatore.

– Det är ett fantastiskt team som stöttas av flera viktiga partners. Det är ett team som vet hur man vinner, skriver spanjoren på sin hemsida.

Renault har bekräftat att Alonso tillsammans med Nelsinho Piquet blir stallets båda förare nästa säsong och det innebär att både Giancarlo Fisichella och Heikki Kovalainen måste hitta nya arbetsgivare. Den förstnämnde har testat för Force India medan den sistnämnde länge har nämnts som en möjlig ersättare till Fernando Alonso hos McLaren-Mercedes.

Tror på sig själv

– Jag har en annan mycket bra möjlighet, kommenterar Heikki Kovalainen situationen i magasinet ”autosport”.

En talesman för Renault bekräftade sent under måndagskvällen att det handlar om ett tvåårskontrakt och spanska AS skriver att Fernando Alonso får en grundlön på 20 miljoner Euro om året.

Spännande förarpar

Sedan tillkommer premier och reklamintäkter. Det gör att kontraktet i sig är värt ungefär 500 miljoner kronor och det gör Fernando Alonso till den bäst betalde F1-föraren i fältet.

– Fernando och Nelsinho bildar det mest spännande förarparet, säger Renaults stallchef Flavio Briatore i ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att kunna välkomna Fernando hem till det stall där han nått sina största framgångar.

Den 22 januari presenterar Renault sin nya bil och säsongen startar den 16 mars.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport