Play ball!

SPORTBLADET

World Series – då räknar Boston med seger igen.

Foto: red alert Boston Red Sox har all press på sig i basebollens World Series – trots att motståndaren Colorado Rockies inte förlorat en enda match i slutspelet. Enligt omröstningar i Bostons lokaltidningar kommer Red Sox vinna med 4–2 i matcher.

BOSTON. Klassiska Red Sox mot uppstickaren Colorado Rockies.

World Series blir ett möte mellan skilda världar – och i ett basebolltokigt Boston förväntar sig alla att Rödstrumporna tar en ny titel.

När den första finalen börjar natten mot torsdag, svensk tid, är det två klubbar med ytterst lite gemensamt som drabbar samman.

Boston Red Sox är ett av ligans mest klassiska lag och vann sin första World Series-titel 1903.

Colorado Rockies bildades så sent som 1993 och är i final för första gången någonsin.

Satsar på egna draftval

Boston vimlar av välbetalda stjärnor som klubben värvat till sig.

Colorado har satsat på egna draftval, spelare som kommer från den egna organisationen.

– Vi är inga favoriter. Det snackas om att det är David mot Goliat. Men det är okej för oss, säger Colorados Matt Herges.

De två lagen har också tagit helt olika vägar till World Series. Boston ledde länge sin division överlägset, men tappade på slutet och klarade förstaplatsen med liten marginal. I semifinalen mot Cleveland låg man sedan under med 3–1 i matcher, men vände och vann den sjunde och avgörande matchen. 2004, då Boston tog sin första titel på 86 år, vände klubben ett 0-3 underläge mot ärkerivalen New York Yankees.

Colorado var inte ens i närheten av slutspel under större delen av säsongen. Men efter en enorm forcering lyckades Rockies få till ett omspel gällande sista slutspelsplatsen.

Obesegrat i slutspelet

Colorado vann där och har nu vunnit 21 av de 22 senaste matcherna. Laget är obesegrat i slutspelet.

– Det är en av de mest fantastiska sviterna i basebollens historia, säger Red Sox manager Terry Francona.

Men trots det är Bostonfansen övertygade om att Red Sox kommer ta hem titeln. Ska man tro omröstningarna i lokaltidningarna vinner Red Sox med 4–2 i matcher.

Bara en bråkdel av fansen får dock chansen att se World Series live på Fenway Park. Biljettpriserna slår nämligen nya rekord.

De billigaste biljetterna kostar runt 3 000 kronor, men för de riktigt bra platserna ligger prislappen på

10 000 – dollar.

Stefan Persson