OS-favoriten Shiffrin i tårar: Det krossar mitt hjärta

Foto: Alessandro Trovati / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

Mikaela Shiffrin har varit överlägsen i vinter och är storfavorit inför OS.

Men i de två senaste tävlingarna har hon kört ut.

– Det krossar mitt hjärta, säger hon med tårarna i ögonen till NBC.

Mikaela Shiffrin har varit suverän i vinter, hon leder den totala världscupen överlägset. Men OS-formen är en aning osäker.

Vid storslalomtävlingen i italienska Kronplatz fick hon inte det OS-beskedet som hon önskade. Hon var i ledningen med 65 hundradelar vid den andra mellantiden, men då ställde hon sig på innerskidan och körde ur. Det är första gången på sex år som Shiffrin kör ut i två raka världscuptävlingar.

”Hon gjorde ett misstag”

Shiffrin brukar alltid gå igenom åken med sin mamma Eileen, men efter misstaget i Italien var hon så besviken att hon drog direkt till sitt hotell.

– Jag tycker inte att hon ska vara besviken. Hon gjorde ett misstag när hon ställde sig på innerskidan. Men jag är säker på att hon inte kommer att göra det igen, säger Eileen Shiffrin till NBC.

Efter en stund på hotellrummet valde Shiffrin att lämna en kommentar. Tårarna rann nedför kinderna när hon pratade med NBC.

– Det krossar mitt hjärta. Vanligtvis kraschar jag aldrig, varken på träning eller tävling och jag tränar förmodligen mer än alla andra. Jag lägger så mycket energi på att göra varje enskild sväng perfekt, säger Mikaela Shiffrin.

”OS är mitt fokus”

Viktoria Rebensburg vann tävlingen. Men Shiffrin behöver inte vara orolig för den totala ställningen i världscupen, hon leder med 843 poäng före tyskan.

– Det var inte tävlingen i dag som är mitt stora fokus. OS är mitt fokus. Men i dag var en påminnelse om att ingen person är oslagbar, säger Shiffrin.

De olympiska spelen i Pyeongchang, Sydkorea, pågår mellan 9–25 februari.

ARTIKELN HANDLAR OM