Florentino Perez

Ex-presidenten: Mourinho kommer tillbaka till Real

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

Julen Lopetegui hänger löst på Real Madrids bänk.

Tänkbar ersättare: En annan sparkningshotad tränare.

– Förr eller senare kommer José Mourinho återvända, säger klubbens ex-president Ramón Calderón till ESPN, enligt The Sun.

Real Madrid är mitt i en av klubbens största kriser de senaste åren. Laget har bara tagit en av tolv poäng på de fyra senaste matcherna och ligger bara sjua i La Liga.

Ryktena om att Julen Lopetegui ska få sparken har surrat en tid och förstärks nu ytterligare av att tidigare Real-presidenten Ramón Calderón slagit fast att ett beslut om Lopetegui mer eller mindre redan tagits.

– Tyvärr tror jag Lopetegui är dömd att få sparken. Sedan ett par veckor har presidenten (Florentino Perez) bestämt sig för att han inte är rätt man att leda klubben, säger Calderón till ESPN.

”Ingen tvekan”

Och han menar att en annan omdiskuterad tränare kan stå på tur att återvända, Manchester Uniteds José Mourinho.

– Jag tror han kommer hit om han lämna Manchester. Just nu är han så klart Manchesters tränare men förr eller senare tror jag han kommit hit igen, säger Calderón.

Anledningen är Florentino Perez goda relation till portugisen.

– Om den här presidenten är kvar med laget något år, och det tror jag, så kommer Mourinho hit. Ingen tvekan. Det är den enda tränaren som presidenten har respekterat – på gott och ont, säger Calderón.

”Jag kommer inte dö”

Julen Lopetegui mötte själv pressen inför morgondagens El Clasico och han var inte särskilt intresserad av hans egen jobbposition.

– Jag räknar med att fortsätta andas oavsett vad som händer. Jag kommer inte dö. Jag är 100 procent fokuserad på att hjälpa mitt lag i morgon så jag kommer inte lägga ens 0,1 procent av min energi på den frågan, säger spanjoren.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Florentino Perez

Julen Lopetegui

José Mourinho

La Liga

Real Madrid CF