Ymer vidare i Stockholm Open efter drama

Stod för en stark vändning i tredje set: ”Äntligen!”

avFredrik Jönsson

Han förlorade första set - men vände sedan matchen.

Elias Ymer är vidare i Stockholm Open.

– Äntligen, äntligen visade jag mental styrka. Fan, vad bra. Jag slet ut mitt hjärta, säger Ymer i Viasats sändning.

Elias Ymer, 22, fick en jobbig start i första rundan av Stockholm Open. Tysken Maximilian Marterer, 23, vann det första setet med 6–4.

Men den två och en halv timmar långa matchen slutade i svensk favör.

Ymer kämpade sig tillbaka i matchen. Han kvitterade till 1–1 i set efter att ha tagit hem den andra setet med 7–5. Det blev en tuff batalj även i det avgörandet setet.

”Så smällde det bara”

Det såg illa ut för Ymer i tredje set. Den 67-rankade tysken gick fram till 5–3 och såg ut att gå vidare. Men Ymer stod för en stark vändning och vann med 7–5.

– Det var tajt, jag fick till den här vinsten. Jag släppte allting. Fan vad bra, säger Ymer efteråt när han intervjuades i Viasats sändning.

Ymer var nöjd efteråt. Han berättar att han testade något nytt i matchen - det gav bra betalt.

– Jag provade något nytt, jag ville vara mer aggressiv. Jag tänkte ”slå din forehandsretur nu, du har chippat, chippat i tre set - du har missat de. Gå för det!” Så smällde det bara, säger Ymer.

– Det är kanske min bästa matchvändning på länge. Jag var grym på det när var lite yngre. men nu är det äntligen tillbaka.

”Jag krigade till jag inte kunde gå längre”

22-åringen spelar igen på onsdag. Han ser fram emot att försöka gå långt i Stockholm Open.

– Fantastiskt. Jag får spela på onsdag igen. Det finns inget bättre, när man känner sådär. Jag slet ut mitt hjärta verkligen. Jag krigade till jag inte kunde gå längre, jag ville verkligen vinna i dag, säger Ymer.

ARTIKELN HANDLAR OM