Daniel Cormier skrev historia i natt: ”Jag är störst någonsin”

Vann UFC:s titelmatch mot Derrick Lewis

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Derrick Lewis är kanske UFC:s mest hårdslående fajter. Det betydde ingenting mot mästaren Daniel Cormier.

Efter 2.14 i rond två var Lewis körd. Cormier kopplade en rear naked choke och enormt store Lewis kunde bara peta försiktigt på DC:s arm som tecken på att han gav upp.

– Jag har skrivit historia. Daniel Cormier är en av de största någonsin, ropade en överlycklig DC efter matchen.

Historieskrivningen var att han blev den förste att försvara världsmästarbälten i två viktklasser, lätt tungvikt tidigare och nu även i tungvikt. Titeln i lätt tungvikt får han ge upp när Alexander Gustafsson och Jon Jones gör upp om den i Las Vegas 29 december men tungviktstiteln tänker han sätta på spel mot 41-årige Brock Lesnar i en match som i så fall kommer att bli enormt upphaussad.

Den drygt 130 kg tunge Lesnar har varit UFC-mästare i tungvikt, fast det är som wrestlare han blivit en megakändis i USA. Han hoppade av från UFC efter en förlust 2011 men gjorde comeback på UFC 200 2016 där han vann över Mark Hunt. En seger som han fråntogs efter att ha blivit avslöjad som dopad.

”Ta med dig ditt WWE-bälte!”

Lesnar har åkt fast två gånger för dopning och många anser att han inte bör få ytterligare en chans i UFC men organisationen ser gärna att han möter Cormier med tanke på hur stort intresset kommer att bli.

– Brock Lesnar, ta med dig ditt WWE-bälte till matchen. Jag vill bli wrestlingmästare också, sa Daniel Cormier efter nattens seger.

WWE står för World Wrestling Entertainment som är otroligt populärt i USA trots att det mesta är uppgjort skådespel. När Lesnar vann över den obesegrade The Undertaker i april 2014 gjorde han det inför 75 260 åskådare i Superdome i New Orleans.

Daniel Cormier fyller 40 i april 2019. Han har sagt att han tänker sluta med MMA då. Som det ser ut nu gör han det i så fall med en riktig inkomstmatch mot Brock Lesnar där ppv-sändningen kommer att generera mängder av miljoner i inkomst.

Daniel Cormier tröstar Derrick Lewis efter segern.
Foto: Steven Ryan / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Daniel Cormier tröstar Derrick Lewis efter segern.

Helt överlägsen i matchen

Derrick Lewis var nederlagstippad i klassiska New Yorkarenan Madison Square Garde, men hans råa slagstyrka sågs på förhand som ett hot mot Cormier.

– Hans slag och sparkar kändes. Allt han gjorde hade en otrolig kraft, sa Cormier som dominerade med en nedtagning i första ronden och sen den andra vinstgivande i rond två.

Cormiers brottningsskicklighet gjorde honom helt överlägsen i matchen. Nere på golvet hade Lewis inget som helst försvar.

– Många måste förstå att jag gjort detta i nio år, varav på mästerskapsnivå i åtta av dem, sa Cormier.

Som nu måste anses som en av de stora mästarna. En mästare som Alexander Gustafsson förlorade mycket knappt (delat domslut) mot i en titelmatch i lätt tungvikt i oktober 2015.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN