Uppdrag: Hitta den nya Kalla

Foto: Ska hitta talanger Förutom jakten på en förbundskapten tänker skidförbundet nu upprätta en ny tjänst. Personen som får den ska ha som uppdrag att leta upp morgondagens stjärnor.
SPORTBLADET

Svenska skidförbundet planerar att utöka sin stab med en ny ledare för framtidens stjärnor.

Samtidigt pågår jakten på en ny förbundskapten för A-laget och enligt vad Sportbladet erfar är damtränaren Rikard Grip en huvudkandidat.

– Vi tittar först och främst på en intern ­lösning, säger längd­chefen Johan Sares.

Kort efter VM-succén i Val di Fiemme valde förbundskapten Lars Öberg att avgå av familjeskäl, resorna tog för mycket tid.

Rekryteringen av förbundskaptenen som ska ­leda Charlotte Kalla, Johan Olsson, Emil Jönsson och laget mot OS nästa vinter pågår.

”Intern lösning”

Enligt vad Sportbladet ­erfar är Rikard Grip, i dagsläget damtränare, en kandidat.

Johan Sares, längdchef, vill varken bekräfta eller ­dementera.

– Vi försöker hitta en ­intern lösning, säger Johan Sares.

Ansvarig tränare på herrsidan, Arild Monsen, har ännu ­inte fått någon information om förbunds­kaptensfrågan men räknar själv med att han fortsätter i samma roll som tidigare.

– Jag har inte fått några andra signaler än att jag ska fortsätta. Jag känner ingen oro för det, säger Arild Monsen.

”För mycket resor”

Enligt Johan Sares planerar Svenska skidförbundet att utöka organisationen kring längdlandslaget med ytterligare en tjänst.

– Det handlar om en ny tjänst. Tidigare har Lars Öberg haft ansvaret för ­både A-laget och Team 15 och juniorlandslaget. Jag ser att vi får en person som ansvarar för utvecklingen av morgondagens stjärnor, säger Johan Sares.

Lars Selin, tränare för Team 15 i dagsläget:

– Jag har deklarerat att jag inte är aktuell för A-laget, det är för mycket resor. ­Något annat har jag inte ­anledning att uttala mig om mer just nu, säger Lars ­Selin.

Den nya tjänsten skulle innebära att Lars Öbergs ­efterträdare lägger allt ­fokus på A-landslaget.

Sportbladet har förgäves sökt Rikard Grip för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM