Brons till F3-talang

SPORTBLADET

Felix Rosenqvist avslutade säsongen med två segrar och slutade trea i EM

Felix Rosenqvist vann två av tre lopp på Hockenheimring. Foto: Mattias Persson

Två segrar i finalen.

Det gav Felix Rosenqvist en EM-medalj.

- Det känns fantastiskt, säger han.

Felix Rosenqvist har varit stark under den avslutande delen av F3-säsongen. Under finalhelgen på Hockenheim hade han pole position i det första och i det tredje loppet. Han vann också de båda loppen och slutade därmed trea i EM.

- Det var bästa tänkbara avslutning på säsongen, och ett bra bevis på att det arbete vi lagt ner under de senaste månaderna har givit resultat, säger Felix Rosenqvist.

– Efter segrarna på Zandvoort och i Valencia gick jag in i den här helgen med målsättningen att fortsätta på samma sätt, och att kunna åka härifrån med dubbla pole positions och två segrar känns naturligtvis helt fantastiskt.

Tagit flest poäng

Han var nia i det andra loppet, där det handlade om omvänd startordning och han slutade fyra i Formula 3 Euro Series. Han var 27,5 poäng bakom mästaren Daniel Juncadella.

 Svensken inledde säsongen lite för dåligt, men har tagit flest poäng av samtliga förare de tre avslutande tävlingshelgerna.

- Tyvärr hittade vi rätt lite för sent för att kunna utmana om titeln på allvar, men med tanke på allt missflyt vi har haft under stora delar av säsongen känns det faktiskt ganska otroligt att ändå kunna sluta trea i EM-sammandraget, säger Rosenqvist.

– Jag har förlorat tre sannolika segrar på grund av bestraffningar och incidenter, men det har delvis berott på mina egna misstag och jag är väldigt nöjd med att ha avslutat säsongen på ett så här positivt sätt.

Han har dock en chans till att bli mästare - i det klassiska stadsloppet i Macau.

Det har samma status som ett VM för formel 3-förarna och avgörs 15-18 november.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport