Skandalspelarnas dom: Avstängning

Av: Carl Wangle, Minimedia

Publicerad:

Domen mot fransmännen har kommit

Via handsignaler ska spelarna fuskat för att skaffa sig fördel
Foto: Youtube
Via handsignaler ska spelarna fuskat för att skaffa sig fördel

I en stor spelskandal samarbetade två pokerspelare och vann flera miljoner kronor.

Men en film avslöjade fusket som nu har granskats av Global Poker.

Domen: Spelarna stängs av med omedelbar verkan.

För några veckor sedan kunde Sportbladet Poker avslöja hur en 30-minuters film spreds över internet där det fanns tydliga tecken på att fransmännen Jean-Paul Pasqualini och Cedric Rossi samarbetade för att skaffa sig fördel mot sina motståndare i finalen av miljonturneringen Partouche Poker Tour år 2009.

Nu har Global Poker granskat filmen och i ett pressmeddelande under torsdagen framkom det att spelarna stängs av från all form av poker med omedelbar verkan.

Misstänks för mer fusk

Det har även nu framkommit uppgifter från Global Poker om att en av Jean-Paul Pasqualini och Cedric Rossi även misstänks ligga bakom en uppgjord match vid European Poker Tour i Tallinn.

– Eftersom det här är en mycket känslig fråga så har vi agerat försiktigt tills att vi kände att vi hade tillräckligt med bevis mot spelarna. Att stänga av spelare bara på rykten går inte, men nu är det befogat. Dock går det emot allt jag försöker göra för att främja poker, spelare och turneringar, säger Global Pokers VD Alexander Dreyfus.

Stängs av på obestämd tid

Hur länge spelarna kommer straffas är ännu oklart. Men enligt Dreyfus kommer de stängas av tills vidare. Han skriver även att spelarna får överklaga domen till Global Poker.

Jean-Paul Pasqualini och Cedric Rossi portas från både liveturneringar och spel via internet.

Här kan du se det uppmärksammade klippet där spelarna fuskar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN