Lorenzo vann efter en otrolig avslutning

SPORTBLADET

Yamahaföraren öppnade lojt men gick om på sista varvet

Foto: Jorge Lorenzo kunde vinna efter en våldsam forcering där han gick om Dani Pedrosa på sista varvet.

Efter att ha kvalat in som fyra gjorde Valentino Rossi en kanonstart och kom i väg som tvåa, tätt bakom Dani Pedrosa som stod i pole position.

Pedrosa ledde i princip hela loppet, men på sista varvet kunde Jorge Lorenzo passera och vinna loppet.

Dani Pedrosa hade erövrat pole position under kvalet och näst snabbast var Jorge Lorenzo medan Casey Stoner var trea. Valentino Rossi kvalade in som fyra.

Kanonstart av Rossi

Men när det väl var racedags gjorde den meste mästaren gjorde en kanonstart och var uppe som tvåa direkt efter Pedrosa. Nicky Hayden var snabbt uppe som trea. Casey Stoner som kom i väg som femma pressade sig förbi Jorge Lorenzo och började därefter jakten på täten.

På tredje varvet körde Loris Capirossi av banan och tvingades bryta. Loppet var mycket jämt och framme i täten började Jorge Lorenzo ta ikapp efter att ha inlett ganska blekt och han kunde snart avancera till tredje plats.

Lorenzo hade häng

Med sex varv kvar kunde Lorenzo passera stallkamraten Rossi och pressade sedan för att nå i fatt Pedrosa. Med tre varv kvar hade Lorenzo häng på Pedrosa och ett varv senare var Lorenzo nästan förbi, men Pedrosa svarade och höll Yamahaföraren bakom sig. På sista varvet dök Lorenzo förbi Pedrosa på innern och fick genast en lucka.

Den höll han ända in i mål, Pedrosa blev tvåa och Rossi trea. Nicky Hayden blev fyra och bästa Ducatiförare. Finländaren Mika Kallio som startade sist svarade för en fin prestation genom att bli sjua i loppet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport