Överlägsen P-G

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Andersson vann SWRC-klassen i stor stil

1 av 2 | Foto: Backmans foto
P-G Andersson var förkrossande överlägsen i SWRC-klassen udner Svenska rallyt.

Efter bara några få dagars test i Super 2000-bilen visade P-G Andersson att han är bäst när det gäller. Andersson sopade banan med de övriga motståndarna och hans framfart i Svenska rallyt har gett eko i hela rallyvärlden.

P-G Andersson har vunnit SWRC-klassen i överlägsen stil. Skodaföraren tog kommandot redan från start och har vunnit nästan alla sträckor under Svenska rallyt.

Andersson har dominerat klassen totalt och är mycket nöjd med segern.

– Det är otroligt, Det är jättekul att få visa på hemmaplan vem som är snabbast i Sverige, säger P-G som dessutom vann SM-premiären som kördes i samband med VM-deltävlingen.

Bakdiffen gick sönder

Helgen har förlöpt utan några större problem, en trasig differential höll på att ställa till det igår, men teamet hann byta den innan den störde P-G:s körning.

– I fredags var det underbar rally, sedan har det varit tufft att mer eller mindre bara bevaka ledningen. Det är otroligt skönt att vara i mål och jaag hoppas att det här ska underlätta för mig i min sponsorjakt för att komma tillbaka till VM-cirkusen, säger Andersson i ett pressmeddelande.

Än så länge har P-G Andersson inget klart för resten av säsongen, men det råder knappast någon tvekan om att han nu stärkt sina aktier. Andersson har tidigare kopplats ihop med Petter Solberg, men inget är klart, och ska det bli fortsatt VM-styrning för P-G så är det pengar som krävs.

Prisad totaltia

I samband med Svenska rallyt prisdes Andersson med Abu Dhabi Spirit of the rally award, för sin prestation under tävlingen. Priset delas ut till den förare som visat prov på gott ledarskap, integritet, respekt eller lagarbete.

– Han är en talang på uppgående och det är precis vad vi vill uppmuntra säger Ahmed Hussein, vice vd vid Abu Dhabis Turistmyndighet, som står bakom priset.

P-G Andersson blev tia totalt i Svenska rallyt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally