Vargarnas krav: Uteslut Lejonen

SPORTBLADET

Anklagar mästarna för
läggmatch: ”Patetiskt”

Foto: Regerande mästare Lejonen föll klart mot Västervik. Man toppade inte laget någon gång under matchen och nu anklagas klubben för läggmatch. ”Lejonen gjorde inte sitt bästa och vi har lämnat in en skrivelse”, säger Vargarnas sportchef Michael Olsson.

Vargarna anklagar Lejonen för att ha kört en läggmatch.

Som straff kräver Norrköpingsklubben att regerande mästarna förlorar sin plats i slutspelet och att lagledaren Anders Fröjd stängs av.

– Det är patetiskt. Man kan inte bygga sin verksamhet på att få hjälp av andra lag, säger Anders Fröjd.

Foto: Anders Fröjd, Lejonens lagledare.

Med två omgångar kvar att köra av speedwayens elitserie talar i princip allt för att fjolårsfinalisten Vargarna missar slutspelet.

Det redan mörka läget blev nattsvart i den senaste omgången, då ElitVetlanda krossade Norrköpingslaget (69–27) samtidigt som Lejonen överraskande föll mot Västervik (40–56). Därmed försvann Vargarnas chans att komma ikapp Västervik i kampen om en slutspelsplats.

”Jävligt irriterad”

Direkt efter matchen gick Peter Jansson, Vargarnas lagledare, till verbal attack mot Lejonen och Anders Fröjd.

– Jag är jävligt förbannad, riktigt irriterad. Samtidigt visste vi att Lejonen skulle förlora, eftersom deras lagledare sa det förra veckan. Det här drar ett löjets skimmer över hela sporten, sa han till Norrköpings tidningar.

Sportbladet kan avslöja att Vargarna har tagit ärendet vidare till Svemo och Serieföreningen svensk speedway.

– Lejonen gjorde inte sitt bästa och vi har lämnat in en skrivelse. Mer än så vill jag inte säga, säger sportchefen Michael Olsson.

Enligt Sportbladets källor kräver Vargarna en hård bestraffning:

 Lejonen ska förlora sin plats i slutspelet.

 Lagledaren Anders Fröjd ska stängas av.

 Lejonen ska bötfällas.

– Jag kan bara kommentera att vi har fått ett brev, säger Börje Bellinger, ordförande i Serieföreningen.

”Det är så dumt”

Mot Västervik saknades skadade fix-stjärnan Nicki Pedersen och Leigh Adams i Lejonens laguppställning. Gislavedsklubben toppade inte laget någon gång under matchen och lät förare nummer åtta, Oliver Berntzon, köra två heat. Anders Fröjd tar lätt på anklagelserna om läggmatch. Han berättar att han pratade med Peter Jansson inför matchen och då klargjorde att Vargarna inte skulle räkna med någon hjälp.

– Det här är så dumt att det inte finns. Att förlora med 27–69 är värre än att förlora i Västervik. Han kan inte kräva att vi ska vinna – och varför ska man toppa när man är klar för slutspel? Fyra av förarna hade aldrig kört i Västervik och jag ville att alla skulle lära känna banan. Vi kan ju få möta Västervik i ett slutspel, säger Anders Fröjd.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway