Annas motorlista 19/6

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Mattias Ekström.

POLE POSITION

1) Mattias Ekström

Svensken gör NASCAR-debut och det är riktigt, riktigt stort. Nu handlar det om ett lopp, men hans förhoppning är att det ska bli betydligt mer än så. Ännu är det ingen europeisk förare kört en hel säsong i Sprint cup.

• Viasat Motor söndag kl 20.00

2) Lewis Hamilton

Dubbelseger för McLaren, igen och världsmästaren från 2008 är nu i VM-ledning före sin stallkamrat Jenson Button

Frågan är om McLaren kan lösa en eventuell VM-strid mellan teamets förare bättre i år än vad de gjorde 2007, då de förlorade titeln till Ferrari.

3) Juha Kankkunen

Den fyrfaldige världsmästaren i rally kan vara på väg mot comeback. I Finlands VM-rally.

– Det vore skoj, säger 51-åringen enligt Motorsportmagazin och han ska hålla en presskonferens när han kommer hem från semestern.

4) Fernando Alonso

Lagom till racet i Valencia nästa helg kommer Ferrari med en B-version av årets bil. Den ska påminna om Red Bulls bil och vara mellan tre och fyra tiondelar snabbare än den tidigare versionen - per varv.

5) Toni Cairoli

Italienaren verkar gå som tåget i MX1, han har redan 304 poäng, tvåan Clement Desaelle, Belgien, har 236 när åtta tävlingar återstår. I helgen kör de i Tyskland. Tom Söderström är 27:a i mästerskapet.

6) Nick Heidfeld

Det verkar inte som om det finns någon cockpit ledig för Mercedes testförare nästa år, så nu pratas det om DTM - där Mercedes är ett av två aktiva bilmärken. Även Bernd Schneider, Mr DTM, funderar på comeback.

7) Malcolm Wilson

Är teamchef för Fords WRC-satsning och nu är det klart att både Ford och Citroën kommer att köra med fyra bilar i VM 2011.

8) Jaroslaw Hampel

Speedwayföraren leder VM inför Polens GP med sina 60 poäng, men det är jämnt. Kenneth Bjerre är bara fem poäng bakom och Tomasz Gollob sex. Bäste svensk är Andreas Jonsson som är femma - med 43 poäng. Lika många som fyran Jason Crump.

9) Kimi Räikkönen

Det senaste ryktet är att Renault vill värva finländaren till nästa säsong och att han ska ersätta Vitalij Petrov. Men det rytas även om att Adrian Sutil kan köra F1 för fransmännen nästa år.

10) Joakim Ljunggren

Var femma i den senaste VM-deltävlingen men tappar mark i enduro-VM. Svensken har 26 poäng upp till bronsplatsen som han har att försvara från 2009. I helgen kör de i Slovakien och Ljunggren hoppas på lera och regn.

MOTORSTOPP

Valentino Rossi

Den italienska superstjärnan skadade sig svårt på Mugello och ingen vet hur länge han är borta. Yamaha kommer inte att ersätta honom till helgens race, VM-ledaren Jorge Lorenzo kör ensam till racet i Barcelona den 4 juli. Frågan är vem som får ersätta Rossi eftersom reglerna förbjuder en nykomling att köra för ett fabriksteam i MotoGP.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM