Annas motorlista 23/10

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AP
Mark Webber.

POLE POSITION

1) Mark Webber

Snabbast på fredagen i Sydkorea, men framförallt leder Red Bullföraren VM när nu tre tävlingar återstår. Han satte dessutom in en ny motor till kvalet i morse, den lyxen var han den ende av VM-kandidaterna som kunde unna sig. De andra måste använda sig av begagnade motorer i helgen och de återstående loppen.

Viasat Motor, söndag kl 08.00

2) Fernando Alonso

VM-tvåa och han har en fördel - han har en teamkollega som kan köra för honom eftersom Felipe Massa inte är inblandad i titelfajten.

3) Valentino Rossi

Får testa för Ducati efter säsongen. Han har fått ett godkännande av sitt nuvarande stall Yamaha, detta trots att kontraktet med japanerna sträcker sig till årsskiftet.

4) Kasey Kahne

Har avslutat samarbetet med Richard Petty Motorsports i NASCAR. I helgen ska han köra för Red Bull-Toyota, han ska ratta bilen med nummer 83 (den som Mattias Ekström har kört). Kahne ska även köra för teamet nästa år, 2012 har han ett kontrakt med Hendrick-Chevrolet.

Viasat Motor söndag kl 18.00

5) Vitalij Petrov

Han stannar i F1. Enligt hans manager har han klart ett kontrakt som gäller över ytterligare tre år.

Men vilket stall det gäller är inte officiellt, men enligt ryktena handlar det om Renault som får sköna miljoner i från Ryssland.

6) Pastor Maldonado

Han sägs bära med sig stora sponsorpengar och därför ska han redan ha ett kontrakt med Williams F1 till nästa år. I så fall får tysken Nico Hülkenberg flytta på sig, han har inte de ekonomiska resurserna.

7) Kimi Räikkönen

Visserligen kraschade han så illa under shakedown att han inte kan köra helgens WRC-lopp i Spanien, men han meddelar att han fortfarande har riktigt roligt när han kör rally. Men något beslut om framtiden har han inte fattat än. Spaniens WRC leds av Sebastien Loeb som redan vunnit VM.

8) Flavio Briatore

Den förre teamchefen vill tillbaka till F1 och han har satt ett datum. 2013 ska han vara där igen och då vill han arbeta med rättigheter - men Bernie Ecclestone som fyller 80 år den 28 oktober tänker fortsätta att jobba.

9) Loris Capirossi

Suzukiföraren föll i kvalet till Australiens MotoGP. Enligt italienska medier skadade han ljumsken och drabbades även av en fraktur i hälen. Nu riskerar han att missa nästa tävling i Portugal.

10) Kevin Hansen

Rallycross Kenneth yngste son vann världsfinalen i karting. Visserligen var det så att ettan och tvåan diskades för motorfusk vilket gjorde att svenskens tredjeplats blev en seger - men det är ändå en fin merit.

MOTORSTOPP

Bernie Ecclestone

Förra året hyllade han Adolf Hitler. Nu hyllar han Saddam Hussein:

- Jag tycker inte att demokrati är rätt sätt att styra. Oavsett om det handlar om ett företag eller någonting annat så behövs det en person som kan tända och släcka ljuset.

- Han såg till att Irak blev ett stabilt land. Det är bevisat, eller?

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM