Solbergs nya kartläsare ska vara en lättviktare

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Ordnar shoot-out
med tre kartläsare

Petter Solberg har tre kartläsare att välja på och ska ha uttagning för att se vem som passar bäst.
Foto: AP
Petter Solberg har tre kartläsare att välja på och ska ha uttagning för att se vem som passar bäst.

Petter Solberg har fortfarande inte hittat någon ersättare till kartläsaren Phil Mills som slutat mitt under VM-säsongen.

Efter att ha fått många erbjudanden har norrmannen nu ordnat en uttagning för att välja vem som ska få uppdraget.

Sedan Phil Mills bestämde sig för att sluta på VM-nivå har norrmannen Petter Solberg jobbat hårt för att hitta en ersättare i högerstolen.

Uttagningstest

Flera kartläsare har hört av sig för att ansöka om jobbet, men urvalsprocessen har inte varit lätt. Nu har norrmannen till slut tre kartläsare att välja mellan och för att göra det slutliga valet har Solberg bestämt att köra en shoot-out med trion för att se hur de presterar under press.

– Det är förmodligen inte rättvist att berätta vilka tre det handlar om, men det är min idé att testa dem. Det är väldigt svårt att veta vem jag ska välja, säger Solberg till wrc.com.

Testet kommer att gå till så att Solberg kör en stund med varje kartläsare för att få en känsla för hur de kan samarbeta.

Norrmannen har tidigare frågat Gianni Bernacchini som är kartläsare åt Nasser Al-Attiyah, men fått nej eftersom Bernacchini är bunden av sitt kontrakt. En annan co-driver som Solberg har talat med är Daniel Barrit som tävlar tillsammans med Toshi Arai, men även där blev det nej.

Söker en lättviktare

En egenskap som Solberg söker är en kartläsare som inte väger så mycket. Både Bernacchini och Barrit är mindre än den storvuxne Mills.

– Vikten har betydelse, men det måste också vara någon som jag har en bra känsla med. Någon som har en bra röst och som kan läsa noterna på ett bra sätt. Det blir svårt att ersätta Phil och vem det än blir så har den personen ett par stora skor att fylla, säger Petter Solberg.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN