Motorlistan 25/8

SPORTBLADET

1 Sebastian Loeb

Vem ska kunna utmana kungen av rally? Han kan ta sin nionde seger i Tysklands VM-deltävling den här helgen och han är på god väg mot sin nionde titel. Han leder VM stort, tvåa är hans teamkollega Mikko Hirvonen. Den stora frågan är väl om han lägger av sedan – trots att han har kontrakt till och med 2014.

– Jag blir uttråkad av resorna, säger mannen som leder efter sex specialsträckor i Tyskland.

– Frågan är väl om glädjen i att köra överväger.

2 Antonio Lindbäck

Vann den senaste VM-deltävlingen i speedway. I kväll är det dags för Storbritanniens GP och han kämpar, precis som Fredrik Lindgren och Andreas Jonsson, om en plats bland de åtta bästa för att ta en plats i nästa års VM-serie.

3 Jimmy Eriksson

Svensken som kör för Lotus har det tyska F3-mästerskapet i ett järngrepp. Tre tävlingshelger återstår.

4 Ramona Karlsson

Tillsammans med Miriam Walfridsson fick hon kasta sig ur bilen när den började brinna i Nya Zeelands VM-rally. I Tyskland kör de återigen i PWRC, den här gången i reservbilen.

5 Johan Kristoffersson

Är i mästerskapsledning och jagas främst av Rickard Rydell när det nu återstår tre deltävlingar av STCC 2012. I helgen kör serien i Danmark, sedan väntar Knutstorp innan det är final på Solvalla om ungefär en månad.

6 Kimi Räikkönen

På F1-pallen senast, med i kampen om VM-titeln och hoppas på att ta sin första seger för Lotus på Spa om en vecka. Då är F1:s sommarlov över.

7 Alex Lundh

Kommer att köra resten av säsongen i superbike-VM. Det har ingen svensk gjort sedan 1993. Premiär i Ryssland den här helgen.

8 Felix Rosenqvist

Var missnöjd, trots en pallplats, i förra veckans F3-lopp. Nu hoppas han på revansch när både EM och F3 Euro­Series kör i Holland.

9 Mattias Ekström

Nollade senast och är bara sjua i DTM. Audi hoppas på en förbättring i helgen (Zandvoort), men det är en lång väg upp till Mercedes och mästerskapsledaren Gary Paffett.

10 Lewis Hamilton

Förhandlar om att förlänga sitt kontrakt med McLaren. Båda sidor är positiva och hoppas på en lösning.

Hamilton har kört för McLaren i olika klasser sedan han var tonåring.

MOTORSTOPP

Casey Stoner

Kommer inte till start i helgens motoGP-lopp i Brno.

Han måste resa hem till Australien för att operera foten.

Inte heller Nicky Hayden, som ådrog sig en fraktur i handen i samband med kraschen i Indianapolis, eller Hector Barbera, som har problem med ryggen, finns med i tävlingen.

ARTIKELN HANDLAR OM