Klüft uttagen till Finnkampen

SPORTBLADET

Tas ut trots SM-missen

Carolina Klüft blev "bara" SM-fyra i debuten på 400 meter häck och såg ut att missa sin avskedsföreställning på Finnkampen.

Men nu är det klart att hon kommer springa stafetten på 4x400 meter.

– Jag upplevde att hon blev glad och taggad och hade bestämt sig för att springa jäkligt fort, säger förbundskapten Stefan Olsson.

Carolina Klüfts sista SM slutade i tårar. Trots ett personligt rekord på 400 meter häck slutade hon fyra, och utanför de topp tre som får en plats till Finnkampen, och därmed pekade allting på att en av svensk friidrotts mest framgångsrika friidrottskarriärer var över.

– Det känns tråkigt, det hade varit fantastiskt att avsluta på Ullevi. Jag får väl vara reserv, jag går inte före någon annan på några som helst grunder, sa Carro då till SVT.

Stefan Olsson var också tydlig med att det inte var aktuell att gå före i kön på exempelvis 400 meter häck.

– Jag tror inte Carro vill ha en plats av nostalgiska skäl, det känns inte aktuellt, sa han till TT.

Moa gör fem starter

Men när Finnkampstruppen presenterades i Göteborg i eftermiddag fanns alltså Carolina Klüft med. Grenen som gäller är den långa stafetten över 4x400 meter där hon kommer springa tillsammans med bland andra Moa Hjelmer.

– Jag fick reda på det nu, men jag utgick nästa från att det skulle bli så, säger "Carros" tränare Oscar Gidewall.

Mest upptagen under helgen blir Moa Hjelmer som är uttagen att springa 100, 200 och 400 meter plus både långa och korta stafetten.
Tävlingarna avgörs den 1-2 september på Nya Ullevi i Göteborg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott