Norska draget efter diskningen

avAndreas Käck, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosportplayer.se 

PYEONGCHANG. På för-OS blev det norska herrlaget diskat. 

Nu har Norge nött växlingar inför teamsprinten – ända in på start.

– Man är alltid nervös. Vad som helst kan hända, säger tränaren Arild Monsen. 

Norge med Martin Johnsrud Sundby och Johannes Hösflot Kläbo är storfavoriter i herrarnas teamsprint. Senast det begav sig under VM i Lahtis blev det stort fiasko efter att Emil Iversen vurpat på upploppet och dragit med sig Ivo Niskanen i fallet. 

Även på för-OS i Pyeongchang i fjol blev det ett norsk bom efter att Mathias Rundgreen och Daniel Stock diskats för en felväxling.

”Gäller att klappa”

Nu har Norge gjort att för att se till att misstagen inte upprepas. På tisdagens träning nötte åkarna växlingar långt in på kvällen. 

– Alla håller nog på med det där nere. Det handlar om att inte vara för ivrigt med att starta och så får de klappa. På för-OS här i fjol lyckades vi bli diskade, men de (åkarna) är inte involverade här. Det gäller att klappa före linjen, säger herrtränaren Arild Monsen och fortsätter: 

– Man är alltid nervös. Vad som helst kan hända. Men det är så det är med teamsprint, det är täta dueller och det gillar jag. Men det gäller att vara lite försiktig i växlingen.

Tränande på uppvärmningen

Även de norskar damerna verkar oroliga för växlingen. På uppvärmningen inför teamsprinten tränade Marit Björgen och Maiken Caspersen Falla växlingar. Norskorna är det största hotet mot Charlotte Kalla och Stina Nilsson i dagens teamsprint.

Även Calle Halfvarsson och Marcus Hellner tränade växlingar på uppvärmningen.

Tre OS-fakta om längdskidor 00:45

LÄS MER: OS TV-tider onsdag 21 februari
LÄS MER: OS 2018: Alla dagar, alla grenar
LÄS MER: Medaljligan i OS 2018
LÄS MER: OS resultat 2018: Gren för gren

Publicerad: