Tittarna rasar mot TV4

avFredrik Jönsson

SPORTBLADET

Vill ha tillbaka skidskyttet till SVT

I dag gjorde TV4 sin första sändning av skidskyttesäsongen.

Genomslaget bland svenska folket var inte positivt.

”Kosta vad det kosta vill, SVT måste ta tillbaka sändningen. TV4 förstör alltihop med sin vidriga reklam!”, skriver en läsare.

Efter flera år hos SVT försvann skidskytte till TV4. Till den här säsongen köpte TV4 sändningsrättigheterna och i går var det dags för VC-premiär för herrar i Östersund.

Men sändningen gav inte det positiva genomslag som TV4 hade hoppats på.

”Förstör”

Under gårdags-kvällen hörde arga tittare av sig till Aftonbladet för att klaga på sändningen. De var upprörda över reklamavbrotten och ville att SVT skulle börja sända skidskytte igen.

”TV4 förstör denna fina sport. Tyvärr. Skandalöst att TV4 har sändningarna”, skrev en läsare.

”Kosta vad det kosta vill, SVT måste ta tillbaka sändningen. TV4 förstör alltihop med sin vidriga reklam!”, skrev en annan läsare.

”Nöjd med sändningen”

Vid en röstning på Aftonbladets hemsida tyckte 97 procent av de cirka 51 000 som röstade att SVT gör de bästa sändningarna av skidskytte. Bara en procent vill fortsätta se skidskytte på TV4, medan två hellre väljer Eurosport.

– SVT stöttar sig på tv-licensen och vi är en kanal som inte kan det, säger TV4:s biträdande sportchef Fredrik Olofson.

– Man hade hoppats att folk hade kunnat se förbi det. Men förändringar tycker folk till om och det är inte alla som gillar de.

Olofson var redaktör vid den första sändningen och var nöjd med hur den hade gått.

– Det är mig man ska attackera om det var några reklampauser som förstörde sändningen. Men det lyckades vi undvika och jag är nöjd med den, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Skidskytte