Bekräftat: Skofterud var alkoholpåverkad

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Vibeke Skofterud var alkoholpåverkad när hon dog efter sin vattenskoterolycka i slutet av juli.

Det bekräftar den norska polisen.

– Hon hade ett värde som var högre än det som är tillåtet vid båtkörning, det vill säga högre än 0,8 promille, säger polischefen Unni Guldberg i ett pressmeddelande.

Det var för drygt en månad sedan som nyheten om Vibeke Skofterud chockade den norska skidnationen.

Den 38-åriga olympiska medaljören miste livet natten till söndagen den 29 juli på sin väg hem på vattenskoter från en konsert.

Skofterud anmäldes saknad av sin flickvän Marit Stenshorne runt klockan 01.00 innan hon och skidstjärnans familj dagen efter fick värsta tänkbara besked.

Vibeke hade dött efter att ha tappat kontrollen över sin vattenskoter och vid 11.30 dagen därpå hittats på ön St Helena.

Exakta halten hemlig

På måndagen bekräftade den norska polisen i ett pressmeddelande att obduktionsrapporten visar att Skofterud var alkoholpåverkad vid dödstillfället.

1 av 4 | Foto: PRIVAT
Vibeke Skofterud med flickvännen Marit Stenshorne.

– Hon hade ett värde som var högre än det som är tillåtet vid båtkörning, det vill säga högre än 0,8 promille. Polisen kommer inte att upplysa allmänheten om den exakta promillehalten, säger Unni Guldberg på den norska polisen.

Hon tillägger:

– Det är bara spekulationer att säga något om orsaken till olyckan. Hon var ensam när det hände, det var mörkt och siktförhållandena var dåliga. Dessutom var hon påverkad av alkohol med högre värden än vad som är tillåtet i småbåtslagen. Alla dessa faktorer kan ha bidragit till den tragiska olyckan.

Publicerad:

LÄS VIDARE