”Det är ofta gubbar som försöker flirta”

Michaela Johansson om att vara kvinna vid pokerbordet

Förra året kom hon tvåa i SM. I VM var det tänkt att hon skulle upprepa succén. Men vinsterna uteblev för Michaela Johansson i Las Vegas.

– Jag åkte ur första dagen. Det är klart man blev missnöjd, men jag slogs ut av en person som spelade väldigt underligt, säger Michaela till Sportbladet.se.

Våren 2007 kom Michaela Johansson tvåa i poker-SM och kammade hem över en halv miljon kronor. Tiden efter vinsten har kantats av framgångar. Michaela har kammat hem ett flertal nya pokervinster och skrivit på ett fördelaktigt sponsorkontrakt med spelbolaget Betfair.

Njuter av solen

När Sportbladet når pokerstjärnan ligger hon och njuter av solen i Sommarsverige. Efter Vegasvistelsen har hon tagit en välbehövlig paus från färgsprutande neonskyltar och kasinon.

– Jag spelar lite poker på nätet nu men nästa stora turnering blir World Series of Poker Europe som spelas i september.

Michaela som är en av få kvinnor som livnär sig på sitt pokerspel berättar för Sportbladet att hon vunnit sjusiffriga belopp på poker. Hon tillägger även att det kan finnas fördelar med att vara kvinna vid pokerbordet.

Märker skillnad

– Jag märker skillnad. Det är ofta gamla gubbar som försöker flirta, vara snälla och bjuda på godis. Men det är olika. Att vara kvinna vid pokerbordet har både för och nackdelar.

I höst ska Michaela spela ett flertal stora internationella pokerturneringar. Det återstår att se om det blir några mer storvinster vid pokerborden för Sveriges just nu bästa kvinnliga pokerspelare.

Jonas Blomquist/Minimedia

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN