motorlistan

1 Lewis Hamilton

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sju poäng upp inför avgörandet på Felipe Massas hemma­plan i Brasilien. Det räcker med en femteplats för att bli den yngste världsmästaren någonsin, men det kan räcka med en sjundeplats om Massa ­inte vinner. Men McLaren är rädda för att Hamilton ska köras av banan:

– Han har för många fiender i fältet, säger Mercedes sportchef till RTL.

2 Marcus Grönholm

Sebastien Loeb kan får konkurrens nästa år, den ­pensionerade finländaren är sugen på WRC igen och har fått ett par erbjudanden:

– Det är bara tolv VM-lopp 2009, så vi får vänta och se hur saker och ting utvecklar sig, skriver han på sin hem­sida.

3 Timo Scheider

Audiföraren har bäst utgångsläge inför DTM-finalen, men två poäng bakom jagar Mercedes Paul di Resta. Scheider ska få draghjälp av Mattias Ekström, som är trea och inte kan försvara sin titel.

4 Rickard Rydell

WTCC premiärkör i Japan och svensken är ­fyra. Han har häng på ­tredjeplatsen när två ­tävlingshelger återstår. Samtidigt kör hans Seat för märkes­titeln.

5 Valentino Rossi

Är redan världsmästare i MotoGP och på måndag ­inleds testerna inför 2009. Redan nu ­avslöjar Yamahas ­teknikchef ­Masao Furusawa några nyheter:

– Nästa år förväntar vi oss mer av motorn och vi ska ­förbättra elektroniken så att den blir snabbare i kurvurna, ­säger han till Motorsport-­magazin.

6 Sebastien Ogier

Juniorvärldsmästaren kör en Citroën C4 WRC i Storbritanniens VM-rally med start den 4 december. Det spekuleras nu

i om stallet sätter in ett junior-team i WRC nästa säsong, men enligt sportchef Olivier Quesnel diskuterar man framtiden först efter tävlingen.

7 Olivier Quesnel

Citroëns sportchef är enormt framgångsrik inom WRC; men det är antalet VM-lopp som avgör om de kör vidare ­efter 2009.

Han vill ha 14 lopp, precis som Ford, Subaru och Suzuki, därav ska sex till åtta vara så kallade klassiker och resten ­köras vartannat år, skriver Motorsporttotal.

8 Luca di Montezemolo

President i Ferrari och representant för F1-stallen har tillsammans med FIAs Max Mosley bland annat kommit fram till att motorerna 2009 ska hålla i tre lopp i stället för två. ­Ytterligare möten för att reducera kostnaderna är planerade.

9 Richard Göransson

STCC-mästaren blev trea i EM på Salzburgring. Vann gjorde danske Mikael Nykjaer före Oscar Nogues, Spanien.

10 Gianluca Vizziello

Italienaren kör tillsammans med Anthony West, ­Australien för Stiggy Motorsport i Supersport World Championships 2009.

– Jag är enormt nöjd med de två förarna, de kompletterar varandra bra, säger teamchefen Johan Stigefelt.

MOTORSTOPP

Bernd Schneider

Efter 30 år inom motorsporten, 5 DTM-titlar och 43-DTM-segrar lägger Tysklands mest framgångsrika racerförare efter Michael ­Schumacher av.

DTM-finalen på Hockenheimring blir 44-åringens ­sista. Däremot vill han inte utesluta något 24-timmars lopp i framtiden och han hoppas på en seger i säsongens sista DTM-lopp.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM