Andersson tvingas spela vidare i Villa

SPORTBLADET

...och i går sänkte han Västerås i Arenan

Bandystjärnan Johan Andersson tvingades i torsdags tacka nej till ett guldkantat Rysslandskontrakt. Började han lipa? Inte då. I går förde han sitt Villa/Lidköping till seger mot VSK.

– Johan är Sveriges bäste bandyspelare, säger Villatränaren Mikael Arvidsson.

Foto: Villa Lidköping ville inte släppa sin landslagsman. Han får vänta på Ryssland till efter säsongen. ”Jobbigt beslut”, säger Andersson.

Villa/Lidköping vann i går mot VSK Bandy med 5–3 och blev därmed första lag att besegra VSK på deras hemmais. Förutom att göra ett mål och spela fram till ett dominerade Johan Andersson händelserna på isen. Han hyllades till och med av VSK:s Michael Carlsson.

”Vi var bättre än VSK”

Så här säger huvudpersonen själv.

– Det var fantastiskt roligt. Vi hade inte räknat med det här, men vi var bättre än VSK, säger Andersson.

Så, är du bäst i Sverige?

– Det kan inte jag svara på. Men jag tycker att jag är en av de bästa.

Andersson återvände till Villa från Zorkij inför säsongen. Men för några dagar sen hade han bestämt sig för att återvända till Ryssland på grund av de dåliga isarna i Sverige. Den här gången till Raketa Kazan. Men i torsdags kväll blev det klart att Andersson spelar i Villa säsongen ut.

– Det var ett jobbigt beslut att ta, även om det inte fanns något val. Jag har kontrakt med Villa och de ville inte bryta det.

”Får vänta”

Andersson har ett femårskontrakt med Villa/Lidköping. En klausul i kontraktet ger honom rätt att spela i Ryssland i ett av åren.

– Men det finns ingen anledning för oss att släppa en spelare mitt under säsongen bara för att en rysk klubb vill det, vi har ju ingen chans att hitta en ersättare som håller samma kvalité på så kort tid. De får vänta tills säsongen är över, säger Villas sportchef Per-Anders Gustafsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy