Andreas Jonsson bröt finalen – sågas

SPORTBLADET

”Det är jäkligt dåligt”

GP-föraren Andreas Jonsson bröt den individuella SM-finalen på grund av det usla vädret.

Efteråt sågades han av vinnaren Magnus Zetterström:

– Jag tycker det är jäkligt dåligt, folk har betalat för att få se honom.

Foto: Andreas Jonsson.

I går avgjordes individuella SM i speedway – i usla förhållanden i Avesta. Juniortävlingen avbröts i förrgår och inför tävlingarna hade förarna ett möte

– Det var ett jäkla oväder. Det var väldigt besvärligt där ute, men arrangörerna gjorde ett bra jobb, säger Zetterström, 36.

Det jobbet räckte inte för GP-föraren Andreas Jonsson. Han valde att bryta efter tre heat, när han fortfarande hade chans att ta guld. Skaderisken var alltför stor enligt Jonsson, en motivering som sågas av Zetterström:

– Jag tycker att det är väldigt dåligt, folk har betalt pengar för att se honom och han ska vara en ambassadör för svensk speedway, säger Zetterström, som i Sverige kör för Indianerna.

Zetterberg tog guld

– Vi har kört i betydligt värre förhållanden. I såna fall borde han (Jonsson) ju lika gärna kliva av varenda GP-tävling.

Vädret var så dåligt att tävlingen bröts efter 4 av 5 planerade heat. Då ledde Zetterström och utsågs till svensk mästare.

– Det är klart att det tar udden av det lite grann, jag hade velat åka klart. Men det är jag som står i historieböckerna, säger Zetterström, som tog sitt första SM-guld på speedway-

ålderns höst.

– Det kändes som att det var nu eller aldrig. Det känns förbaskat kul, man är som ett gammalt vin, haha.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway