Sara Hector, 18, vann JVM-guld i storslalom

SPORTBLADET

”Jag tänkte att det bara var att satsa...”

Foto: BILDBYRÅN
Sara Hector.

Är det här tjejen som ska ta över efter Anja Pärson?

Sara Hector, 18, blev i dag juniorvärldsmästare i storslalom.

– Jag var nervös, men jag tänkte att det bara var att satsa, säger hon.

Sara Hector tog guld i alpina junior-VM när hon vann onsdagens storslalomtävling i Crans Montana.

Hector, från Kungsbergets Alpina, var snabbast av alla i storslalombanan i den schweiziska pisten och knep guldmedaljen.

– Jag trodde verkligen att det gått dåligt när jag kom ner i det andra åket men när jag såg att det var grön skylt blev jag jätteglad och bara skrek, säger Sara Hector till skidförbundets hemsida.

”Jag var nervös”

Sara ledde även efter det första åket där flera av åkarna hade problem och körde ur. Inför det andra var strategin klar.

– Jag var nervös, men jag tänkte att det bara var att satsa. Det blev absolut inte ett klockrent åk. Jag kände att jag måsta chansa och så hamnade jag på innerskidan och kom ner med rumpan också men det var i branten så jag tappade inte så mycket tid ändå, säger hon.

Hector har stadigt gått framåt i sin paradgren storslalom. 2009 på JVM i Garmisch-Partenkirchen var hon 28:a, i Les Houches, Frankrike 2010 var hon på plats tio och tog ett brons i slalom, och nu 2011 klev hon högst upp på prispallen.

Den lovande svenskan har som bäst landat på plats 18 i världscupen för seniorer. Det skedde i Aspens storslalom 27 november 2010

TT/Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint