Sandell tvingades bryta i Skottland

SPORTBLADET

”Kände som att det gick vår, men sen slog vi i en sten...”

Foto: Patrik Sandell.

Det såg ut att bli en bra svensk helg.

Men slutade med en norsk triumf.

Patrik Sandell och Staffan Parmaner var riktigt snabba i inledningen av den sista dagen av Rally of Scotland, de var tvåa på SS9 och vann SS10. De klättrade från sjätte till fjärde plats, men efter ett par hundra meter så slog de sönder den bakre hjulupphängningen och tvingades parkera bilen och bryta.

– Vi hittade ett kanonflyt nu på morgonen och det kändes som att det verkligen gick vår väg. Men några hundra meter från mål slog vi i en sten på innern i en rätt tvär kurva, och sen var det över, berättar Patrik Sandell i ett pressmeddelande.

– Det var egentligen en ganska platt sten som vi körde över med framhjulet, men då ställde den sig upp på tvären och träffade bakhjulet. Så själva fjäderbenet lossnade från hubben och vi kände hur hela bakfjädringen säckade ihop.

”Konstaterade att det var kört”

I och med att de tog sig i mål fick de behålla sträcksegern, men tävlingen var över.

– Vi hissade upp bilen för att kolla om det var något vi kunde göra, men konstaterade direkt att det var kört, säger Patrik.

För PG Andersson var det säsongens sista tävling med Proton. Han var med i tävlingen, men fick problem redan under lördagen sedan hans batteri kortslutit när han skulle lämna servicen. Han fick ett tidstillägg och rasade i resultatlistan.

– Det blev tyvärr en problemfylld avslutning det här. Samtidigt är det tyvärr lite av en sammanfattning över den här säsongen med Proton, säger PG på sin hemsida.

Tävlingens vanns av norrmannen Andreas Mikkelsen, det var hans första seger i IRC och 22-åringen blir också historisk. Han är den yngste föraren att vinna en deltävling i mästerskapet.  Juho Hänninen, Finland var tvåa och fransmannen Bryan Bouffler.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally