Golflegendaren Ballesteros död

54-åringen avled i sitt hem

Den spanske golflegendaren Severiano Ballesteros avled tidigt på lördagen i sitt hem i norra Spanien, rapporterar spansk tv. Han blev 54 år.

Severiano Ballesteros diagnostiserades för hjärntumör 2008 och har sedan dess genomgått flera operationer och cellgiftsbehandling. Den femfaldige majorvinnaren har vårdats i sitt hem och förra sommaren var han på bättringsvägen och hoppades då kunna spela British Open.

Hälsan försämrades

Läkarna avrådde honom dock med motiveringen att han inte borde utsättas för så stor stress eller potentiellt känsliga situationer.

I går tillkännagav sedan familjen att den spanske golflegendarens hälsa kraftigt försämrats, och på lördagmorgonen offentligjorde spansk tv att Ballesteros avlidit.

Severiano Ballesteros vann British open 1979, 1984 och 1988 och US Masters 1980 och 1983. Han tog också 50 titlar på Europatouren och är en av golfens största spelare genom alla tider.

TT/Sportbladet

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN