Hamilton nära att missa segerloppet

SPORTBLADET

Jätteproblem inför loppet

Lewis Hamilton lyckades.
Han fick ordning på däcken - och bröt Sebastian Vettels segersvit.

Men han var nära att missa loppet, bara minuter före var det stora problem med bilen.
– Det är helt fantastiskt, säger den förre världsmästaren om segern.

Foto: Getty
Lewis Hamilton hade problem med bilen.

Red Bulls Sebastian Vettel som vunnit de båda inledande F1-tävlingarna i år hade pole position även i den tredje.
Men han fick stryk i starten av båda McLarenbilarna som startade i från position två (Jenson Button ) och tre (Lewis Hamilton).
– Jag tror att vi hade rätt strategi redan in i kvalet och det hjälpte oss i racet, säger Lewis Hamilton som faktiskt höll på att missa starten.
Precis när det var dags att köra ut fick han stora problem med bilen.
– Vi hann precis till starten, jag var väldigt oroad. Jag satt i bilen och plötsligt så hade vi problem. Jag vet inte riktigt vad som hände, säger Hamilton till internationell media.
– Killarna fick jobba enormt hårt, det var sex minuter kvar och de jobbade och sedan var det två minuter kvar och de kämpade fortfarande med att lösa problemet. Sedan plötsligt så fungerade allt och jag hann precis i tid. För mig var det viktigt att behålla lugnet så bra som möjligt eftersom jag inte ville påverka killarna som arbetade i garaget.

”Blev rätt överraskad”

Loppet i Shanghai var en riktig thriller. Jenson Button hade ledningen, men på väg in i McLarens depå tog han vägen via Red Bull och tappade lite lite tid. Det gjorde att Red Bulls Sebastian Vettel som kom bakom lyckades komma ut före britten på banan igen.
– Jag vet inte riktigt vad han gjorde, jag blev rätt överraskad när jag såg honom på min plats, säger Vettel.
– Men som tur var så distraherade det inte mina killar.
Tyske Vettel körde ett race med två stopp medan McLarens båda förare valde tre stopp, i slutet av loppet kämpade sig Lewis Hamilton i kapp tysken och när det var lite mer än fyra varv kvar så körde britten om tysken och sedan kunde han själv se till att behålla ledningen in i mål.
– Mina däck höll bättre än vad de gjorde för killarna framför mig, vi gjorde ett fantastiskt depåstopp och det var flera saker som fungerade riktigt bra, säger Lewis Hamilton.
– Detta är ett av de bästa racen som jag kört, det var fantastiskt. Självklart är det mycket kvar på den här säsongen och vi jobbar hårt för att komma ikapp och förbi Red Bull. Som jag ser det så är vi jämna under loppet, men vi har en bit kvar under kvalet.

Webber körde upp femton platser

Tredje plats gick till Mark Webber, Red Bull som körde upp sig i från plats 18 till plats tre. Nu väntar två veckors paus innan F1 kommer till Turkiet den 8 maj, Sebastian Vettel är i ledningen av mästerskapet. Han har 21 poäng ner till Lewis Hamilton.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1