Längdskidor

Svenskt stafett-fiasko

Av: 

Daniel Sjöberg

SPORTBLADET

Sexa i stafetten

Marcus Hellner gratulerar norrmännen.

Marcus Hellner gratulerar norrmännen.

Foto: Foto: Bildbyrån

Det började med ett återbud.

Det fortsatte med ett misslyckande.

Sverige var inte i närheten av någon medalj i dagens stafett.

– Det är lite tråkigt, säger Marcus Hellner till SVT.

Daniel Rickardsson gick ut först för Sverige och även om han startade bra så började han tappa ordentligt på andra varvet. När han lämnade över till andremannen Johan Olsson var han hela 1,10 efter ledande Tyskland och först på nionde plats.

– Det är svårt att åka när man får köra själv i stort sett hela vägen, säger Johan Olsson till SVT.

Ville starta först

Han tog två placeringar, men tappade i tid och när sjuke Anders Södergrens ersättare Mathias Fredriksson gick ut var han 1,17 efter täten och Fredriksson fortsatte att tappa. Marcus Hellner gick ut som sexa i rygg på italienaren Di Centa på femte plats, 1,36 och 58 sekunder från bronset.

– Det var för långt upp, men det gäller att ta det coolt i början. Det är mycket anspänning, säger Fredriksson till SVT.

Helst hade Fredriksson velat starta stafetten istället för att gå ut som tredje man.

– Det är klart att jag hemskt gärna hade kört den sträckan, men förbundet valde något annat, säger han.

Hellner tappade

Hellner hade ingen bra dag utan tappade rejält på Di Centa och gick i mål på sjätte plats hela 2,13 efter segrande Norge.

– Det är inte så kul. Inte så mycket man kan göra. Alla måste ha en bra dag och det måste gå bra från början, säger Hellner till SVT.

De regerande världsmästarna Norge låg länge bakom duon Tyskland och Finland, men växlade som tvåa inför sista sträckan, 15 sekunder efter Tyskland, och då körde Petter Northug ikapp Axel Teichman direkt. Sedan låg Northug i rygg på tysken ända in till upploppet där den norske spurtkanonen som så många gånger förr lämnade sin motståndare bakom sig i snöyra. Finland tog bronset.

– Det är bra gjort. Han är en otroligt bra spurtare, han är otroligt stark. De var värda det här, säger Hellner om Northug och Norge.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor