Jagar tredje titeln

Publicerad:
Uppdaterad:

Mattias Ekström: Nu är jag riktigt taggad

Nya regler, nya motståndare – men favoriten är den samma.

Mattias Ekström har bestämt sig för att stanna i DTM.

Och ta tillbaka titeln.

– Jag kör alltid för seger, säger han.

Foto: Foto: THOMAS JOHANSSON
Favorittippad Mattias Ekström.

Mattias Ekström har två DTM-titlar och efter fjolårets säsong var det NASCAR och USA som lockade. Han var över, tittade och inledde vissa samtal, men bestämde sig för att stanna.

Drömmen om Sprint cup stannar vid en dröm.

– Om jag skulle tagit steget skulle jag gjort det i höstas, säger han.

– Men i stället skrev jag ett nytt kontrakt här över flera år och jag trivs.

Enligt Motorsporttotal har han skrivit ett kontrakt på tre år med Audi och det är värt lite mer än 40 miljoner svenska kronor.

Själv vill han inte kommentera varken längden på kontraktet eller summan – men faktum är att Mattias Ekström är en av seriens allra största stjärnor.

Vasaloppsfeber

Inför årets säsong nämns han återigen som en av titelaspiranterna.

– Nu är jag riktigt taggad, det har varit den lugnaste vintern hittills eftersom det varit så få tester och jag inte vann i fjol, säger han och berättar att han förberett sig med att åka skidor, bland annat drabbades han av Vasaloppsfeber.

Han körde Vasaloppet, kortvasan, stafettvasan och halvvasan.

– Jag lärde mig mycket om kroppen och kosten och jag vet själv att jag är bättre förberedd fysiskt än någonsin tidigare. I år är det dessutom nya förutsättningar och nya förare, färre tester och det gör att det känns riktigt roligt.

”Mercedes är starka”

Bland annat har kvalet förändrats och de fyra främsta i Q3 gör upp i en shoot-out om de fyra första startplatserna. Då får man inte tanka eller byta däck.

Dessutom är det inga större förändringar som gjorts på bilen sedan fjolåret och han tror att skillnaden mellan de nya och de begagnade bilarna kommer att vara extremt liten.

– I början kommer vi att få kämpa hårt mot dem. Men under säsongen har vi en fördel eftersom de inte har samma snabba utvecklingspotential, säger han.

Vilka blir dina tuffaste konkurrenter?

– Mercedes är starka i år, Gary Paffett är tillbaka och Paul di Resta är riktigt bra, sedan är det självklart mina tre teamkollegor. För oss är det väl frågan om var solen lyser...

Förhoppningsvis skiner den på en svensk och Ekström tar sin tredje titel.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

DTM

WTCC