Gunde Svan slutar som landslagschef

Av: Tobias Österberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag är nöjd med resultatet”

Charlotte Kalla och Gunde Svan.
Foto: Jerker Ivarsson
Charlotte Kalla och Gunde Svan.

Gunde Svan lämnar sin post som landslagschef för det svenska längdskidlandslaget. Svan är formellt kvar till den 30 juni men avslutar då sin tjänst, skriver Svenska skidförbundet på sin hemsida.

Svan säger i pressmeddelandet att han är färdig med sitt uppdrag, som enligt förbundet var att lösa tidigare konflikter, stärka ekonomin samt arbeta fram en strategi för längdlandslaget.

– Vår första uppgörelse var över en säsong. Dessvärre överskattade jag min förmåga och behövde två säsonger på mig att ordna det hela. Nu är jag nöjd med resultatet, säger Svan.

Förbundsdirektören Tomas Ringsby Petersson säger på förbundets hemsida att man söker efter en lösning när Svan slutar:

– Vi söker nu alternativa lösningar för det fortsatta arbetet med längdlandslaget. Det här är en ständig utvecklingsprocess och den sker i hög hastighet, säger förbundsdirektör Tomas Ringsby Petersson.

Kommer att fullfölja uppdraget

Skidförbundet har nyligen haft en utvärdering av den gångna säsongen. Enligt förbundet kommer den organisation som Svan och hans medarbetare byggt upp inte att påverkas. ”Förbundskaptenerna och landslagen kommer fortsätta på den inslagna vägen mot OS i Vancouver 2010”, skriver förbundet på hemsidan.

Gunde Svan jobbar vidare med organisationsfrågor till den sista juni:

– Jag kommer att fullfölja mitt uppdrag och tillsätta bland annat en ansvarig person för sprint inför nästa säsong, säger Svan.

Ringsby Petersson:

– Svenska skidförbundet är mycket nöjda med det resultat som Gunde levererat och önskar honom all lycka i framtiden.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN