Snygg? Välkommen till centrecourten...

Experter rasar mot Wimbledons val av bana

Avgör utseendet vilka tennistjejer som får spela på Wimbledons centrecourt?

Det hävdar flera tennisexperter, som riktar hård kritik mot arrangörerna.

I onsdags spelade andraseedade Serena Willams på bana två, medan fjärdeseedade Elena Dementieva fick nöja sig med bana tre.

Samtidigt fick Maria Sjarapova – rankad som nummer 24 – möta Gisela Dulko på Wimbledons centrecourt. Danska Caroline Wozniackis och Maria Kirilenkos möte avgjordes också på huvudbanan.

Missvisande kritik

Nu hävdar The Times tennisexpert Neil Harman att det var tjejernas utseende som avgjorde var de fick spela.

– Det är två vackra, blonda tjejer. Jag tror att Wimbledoncheferna sitter och tänker: hur får vi mycket tv-tittare? Men jag hoppas att de under den andra veckan lägger de bästa matcherna på de bästa banorna, säger Harman till The Times.

All England Club – som arrangerar Wimbledon – menar dock att kritiken är missvisande.

– Vi bedömer inte en spelare efter om hon eller han är attraktiv eller inte och sedan låter dem spela på den stora banan, säger Johnny Perkins till Sky Sports.

– Men om en spelare är populär, av någon anledning, så är chansen större att de får spela på en av de större banorna, säger Perkins.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln