Cavendish spurtvann andra etappen

SPORTBLADET

Larsson kvar på elfte plats

Thomas Lövkvist fick inte plats i Tour de France trots sin fina insats i Giro d'Italia. Anledningen var att hans stall Columbia ville satsa på att få fram Mark Cavendish som etappsegrare. Redan på andra etappen lyckades taktiken när britten spurtvann i Brignoles.

En kvartett där Jussi Veikkanen, ende finske deltagaren, ingick hade stuckit tidigt på den 187 km långa etappen från Monaco till Brignoles och ledde som mest med fem minuter. Men då tog Columbiastallet täten i huvudklungan och började en mäktig upphämtning. Det var just rollen som hjälpryttare för Cavendish som Lövkvist var för bra för enligt stalledningen.

Farrar nära

Inte långt före mål var utbrytarna infångade och i spurten var Cavendish hetast före Tyler Farrar, USA, och Romain Feillu, Frankrike. Förra året blev det fyra etappsegrar för 24-årige Cavendish från Isle of Man, en siffra han mycket väl kan slå i år.

Inga större förändringar i totalen

Eftersom i stort sett hela startfältet fick samma tid som Cavendish blev det inga större förändringar i totalen. Lördagens prologvinnare Fabian Cancellara behåller den gula ledartröjan och Gustav Larsson, som var 26:a i mål, ligger kvar på elfte plats, 41 sekunder bakom Cancellara och en sekund bakom sjufaldige segraren Lance Armstrong, USA.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Cykelsport