Hamilton: ”Bilen går bara långsammare”

avChristoffer Braw

SPORTBLADET

I 16:e startruta i Turkiets Grand Prix: Lewis Hamilton. Nu ber den regerande världsmästaren stallet att en gång för alla reda ut vad problemet med bilen är.

– Bilen har bara gått långsammare och långsammare, säger Hamilton.

Foto: AP
Lewis Hamilton.

Det som inte fick hända för Lewis Hamilton hände igen. Världsmästaren från 2008 åkte ut redan i första kvalet och startar som 16:e förare i söndagens lopp.

– Bilen har bara gått långsammare och långsammare under hela helgen när banan blivit varmare, säger Hamilton som var snabb under fredagens tidsträningar.

– Andra har kört snabbare, vi har kört långsammare.

Tungt även för Kovalainen

Allt hopp om att försvara världsmästartiteln är borta för Lewis Hamilton. Han har under säsongen kört ihop nio poäng. McLaren står på 13, medan Brawn GP, som leder märkesmästerskapet, har 86 poäng. Nu vill Hamilton inte längre se några snabba uppdateringar av bilen.

– Jag tycker inte att vi ska stressa fram någonting, jag tycker att vi ska ta tid på oss.

– Det kommer inte att göra någon enorm skillnad, vi kommer inte att kunna ta igen 60 poäng så det är bättre att vi tar tid på oss att verkligen förbättra den och försöka hitta problemet.

Inte heller McLarens andreförare Heikki Kovalainen gick till det avgörande kvalet. Kovalainen tog sig till Q2, men får starta som nummer 14.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1