Oavgjort genrep

SPORTBLADET

Chile närmast segern i andra halvlek

Om Chiles spel nu påminner om Paraguays och Trinidads så lär Sverige få problem i fotbolls-VM.

Genrepet på Råsunda slutade 1–1, men det var bortalaget som var närmast segern.

Resultatet spelar naturligtvis ingen stor roll i en träningsmatch, men förbundskaptenerna har några andra saker att oroa sig för.

Anders Svensson hade ingen lyckad halvlek som central mittfältare, Christian Wilhelmsson lyckades inte utmana och komma runt på kanten alls och backlinjen agerade inte alltid så lugnt och metodiskt en förbundskapten lär önska.

Och det straffade sig.

I början av andra halvleken lyckades Humberto Suazo grundlura såväl Olof Mellberg som nyinsatte Mikael Nilsson innan Teddy Lucic rensning tog på Suazo och in över Andreas Isaksson.

Efter målet så föll Sverige konstigt nog tillbaka än mer i banan, och lät motståndarna ha mycket boll – och allt bollinnehav innebar också att de skapade en del chanser.

Inför matchen menade Lars Lagerbäck att chilenarnas spel påminner om Sveriges två första motståndare i VM.

De tekniska, kortväxta chilenarna lär väl inte spela likadant som Trinidad, men om Paraguay spelar som Chile (fast en klass bättre) har landslaget problem.

Svenskarna ställde upp med en trolig VM-elva från start, och det blixtrade glimtvis till med mycket bra insatser.

Fredrik Ljungberg såg seg ut i början, men efter en dryg kvarts spel vaknade han till och svarade för flera bra djupledspassar resten av den halvlek han spelade.

Men det var Henrik Larsson som ordnade det svenska ledningsmålet.

Tobias Linderoth blev fälld dryga 25 meter från mål, och Larsson slog frisparken.

Målvakten Claudio Bravo verkade tro att bollen skulle slås vid sin högra stolpe, men i stället ändrade ”Henke” ansatsbana och slog den till höger om muren och mycket vackert in i mål.

Kim Källström och Mattias Jonson byttes in i halvtid och gjorde båda habila insatser, utan att glänsa. Som högermittfältare gjorde Jonson ett bra jobb, och kom runt flera gånger på kanten och slog in inlägg – något Wilhelmsson inte hade någon lycka med.

Dessutom var han nära att slå in ett segermål, men skottet på tilläggstid smet utanför.

Zlatan Ibrahimovic då?

Anonym, men med ett par riktigt fina skarvningar.

En vecka kvar till VM-premiären, och en hel del måste bli bättre tills dess.

TT