Åström till Edsbyn

SPORTBLADET

”Det är ett beslut med delade och väldigt starka känslor”

En av svensk bandys stora profiler, Hans Åström, 37, har bestämt sig för att byta klubb.

Åström lämnar Bollnäs och går till Edsbyn.

– Det är ett beslut med delade och väldigt starka känslor, säger Åström till Edsbuns hemsida.

Foto: Anna Alverhag
Lämnar Bollnäs. Hans Åström har skrivit på ett kontrakt på 1+1 år med Edsbyn.

Åström slog igenom i Edsbyn i slutet av 1980-talet och början av 90-talet. I vintras sköt han 22 mål på 25 grundseriematcher.

– Jag har de senaste åren sett fram emot att få avsluta karriären i min moderklubb Bollnäs som alltid har stått och alltid kommer att stå mig väldigt nära. Det känns mycket konstigt när jag kan konstatera att så inte blir fallet. Orsakerna till det är många skilda händelser, stora som och små, fortsätter Hans.

I stället för att stanna kvar i sin moderklubb så bestämde han sig i går för att skriva på ett kontrakt på 1+1 år med Edsbyn.

– Det känns väldigt kul att få komma till en förening som tror på mig, trots mina 37 år, och ser mig som en resurs både på och vid sidan om planen, samtidigt som man även är beredd att stå upp för det, säger Åström.

Edsbyn ska i vinter tränas av Ola Johansson, Franco Bergman och Anders Lennartsson och för tränartrion är förstås dagens övergång en viktig pusselbit i lagbygget. Åström ses som ersättare för Patrik ”Palle” Rönnquist och och Daniel Andersson som lämnat mästerna.

Åström har redan anslutit med truppen och befinner sig för tillfället på träningsläger med sina nya lagkamrater i Furudal.

Sportbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy