Strömblad har aldrig, aldrig fel

SPORTBLADET

Jonathan Jeppsson: Nu kan vad som helst hända

En halvtimme in i matchen kom chockbeskedet: Zlatan missar första matchen i VM.

Zlatan hade precis gått upp tufft i en närkamp och satt dobbarna i sidan på en islänning. Det hade renderat honom ett gult kort, hans andra i VM-kvalet, och kommentator Henrik Strömblad kunde meddela att Zlatan därmed var avstängd i första VM-kampen nästa år.

Och en sak vet jag om Henrik Strömblad – han har aldrig fel.

Jag har närgranskat honom så många gånger nu. Säger Henrik Strömblad att det införts en ny lag som säger att vi ska ha kalsongerna utanpå byxorna, ja då är det så.

Pulsen steg genast. Jag såg framför mig hur löpsedelsmakarna började plocka bland sina största och fetaste stilar.

Jag såg hur denna glädjens fest skulle förbytas i ett åtta månader långt limbo om hur den första viktiga matchen mot Angola, Holland eller Argentina skulle klaras av utan vår matchvinnare.

Hur ett mörkt moln skulle vila över oss. En gnagande känsla av oro.

För min inre syn såg jag en kollektiv bojkott mot allt isländskt, hur den ryske domaren självklart befanns vara mutad och hur fotbollsälskaren Lars Adaktusson gråtande fick ledas ut ur Agenda-studion

Sen kom kontrabesked. Zlatan missar inte VM.

Henrik Strömblad hade haft fel.

Och jag vänder handflatorna uppåt och tänker:

Nu kan väl vad som helst hända.

Nästa grej blir väl att himlen trillar ner över våra huvuden.

Annars var TV3-kvällen helt och hållet Claes Runheims. Han höll den säkert och benhårt i sin hand. Från de första riktigt tuffa frågorna till Lars Lagerbäck om Zlatans skada, till den sista uppmaningen – ”Upp med mungiporna nu, Henke!” – till en lite väl butter Henrik Larsson.

Ett mycket väl utfört jobb, Claes.

Reportern Peter Henriksson lyckades däremot missa en straffspark.

När Anders Svensson (den snälle, goe) i halvtid plötsligt säger att ”vissa inte tar sitt jobb hundraprocentigt” hade det verkligen varit på plats med en följdfråga om vilken lagdel han pratade om.

Jonathan Jeppsson