Tre Kronor flyger in reserver

Foto: Reserver Jonathan Hedström och Niklas Kronwall får agera back-up i Tre Kronor.
SPORTBLADET

Från och med i morgon kommer både Jonathan Hedström och Niklas Kronwall att finnas på plats i Turin - som standby för Tre Kronor inför OS-slutspelet.

- Vi tar ner dem hit ifall någon annan spelare skulle bli skadad, säger förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson.

Att reserverna flygs in just nu har enligt Tre Kronors förbundskapten ingenting att göra med vare sig Peter Forsbergs tidigare ljumskbesvär eller Niclas Hävelids blödning i knäet.

- Inte alls, "Hävan" tränade i dag och alla kommer att spela mot Slovakien, sade Gustafsson på måndagskvällen.

TT: Även Peter Forsberg?

- Ja. Han kommer att spela.

Norström kommer inte

Enligt OS-reglerna har varje lag rätt att ta in tre ersättare för spelare som är skadade. Men skadan ska kunna bekräftas av både den egna lagläkaren och av en oberoende.

Som tredje namn hade Tre Kronor planer på att ta in Los Angeles-backen Mattias Norström, som kort före OS-turneringen lämnade återbud. Men Norström har fortfarande besvär efter sin hjärnskakning.

- Han var på is i söndags men kände sig inte fräsch, konstaterade Gustafsson.

Hedström redan på plats

Anaheimforwarden Hedström anlände till Turin på måndagskvällen, Detroitbacken Kronwall ansluter under tisdagen. Eftersom de inte kommer att anmälas till OS-truppen får de heller inte bo tillsammans med de övriga spelarna i OS-byn. Hedström och Kronwall får i stället kampera på hotell, i väntan på eventuella skador.

TT