Västerås vann hemmapremiär

Publicerad:
Uppdaterad:

Anderbro: Det viktiga är att vi vinner

Västerås vann sin hemmapremiär i bandyallsvenskan med klara 5–2 mot Boltic-Göta efter en stark andra halvlek.

– Det spelar inte så stor roll hur det ser ut, det viktiga är att vi vinner, sade Patrik Anderbro som visade vägen med matchens första mål.

I norrgruppen tog Edsbyn andra raka segern.

Västerås tippas tillhöra topplagen i den södra gruppen i bandyallsvenskan. Men i första halvlek mot Boltic fungerade inte mycket för VSK efter Patrik Andebros 1–0 på hörna efter två minuter. Bidragande för det mindre underhållande spelet var isen som gång efter annan ställde till det för spelarna.

– Det kanske inte såg så farligt ut från sidan, men isen var verkligen sträv och tungåkt, sade Anderbro.

Inövad variant

Direkt efter avslag i andra halvlek gjorde Västerås 2–0. På en inövad variant serverade Anderbro bollen till en fristående Ted Andersson.

– Kul att det lyckades, vi snackade om att göra så i pausen. Annars märktes det att Anders Östling inte var med, det är han som brukar kunna servera de avgörande passningarna, sade Anderbro.

Isen var bättre i andra halvlek, det gynnade Västerås som hade ett rejält tag om spelet. Efter Boltics reducering fick Västerås upp farten i spelet rejält och bjöd på några riktigt snygga anfall. 4–1-målet föregicks av ett snabbt utkast från målvakten Daniel Kjörling till Tobias Holmberg som hittade Michael Carlsson i friläge. Carlsson hade sedan ytterligare ett antal riktigt fina lägen utan att kunna göra mål.

Carlsson siste målskytt

– Det blir så ibland, speciellt när isen inte är helt bra. Då gör man inte som man brukar. Men jag tycker att vi ska vara nöjda ändå, sade Carlsson som ändå kunde avsluta målskyttet med ett skott från liten vinkel.

Vetlanda hade två tremålskyttar, Daniel Svedberg och Björn Einarsson, när laget vann borta mot Katrineholm med 7–5. Efter 3–3 i paus ryckte Vetlanda fram till 6–3-ledning och kopplade ett matchavgörande grepp.

Nykomlingar poänglösa

BK Derby, nykomlingar södergruppen blev utan poäng i sin premiär borta mot IFK Motala som vann med 8–4. Hemmalaget petade in högsta växeln direkt och ledde med 6–1 redan efter 31 minuters spel. Jonas Eriksson var bäste målskytt med tre mål för Motala.

Edsbyn mötte även i sin andra match för säsongen en nykomling, denna gång Sirius på bortaplan. Per Hellmys gjorde 1–0 för Edsbyn redan efter sex minuter och efter 21 minuter hade Edsbyn ledningen med 3–0. Till slut blev det 4–2 för de regerande mästarna.

Efter 2–10 i premiären borta mot Edsbyn var Ljusdal rejält nederlagstippat hemma mot Sandviken. Men Ljusdal överraskade och hade 2–0-ledning en bit in i andra halvlek innan Sandviken kunde spräcka nollan och sedan gå fram till seger med 5–4. Alla Ljusdals mål kom efter hörnor och i slutminuten hade laget ytterligare två hörnor men lyckades inte kvittera.

Sune Karlsson/TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN