Veteran avgjorde – och höll liv i norrdramat

SPORTBLADET

Svenne Olsson fixade viktiga 3–1 för Broberg

Bollnäs hade drömläge att ta sig förbi Broberg i den tuffa kampen om den sista elitserieplatsen i norrgruppen. Bollnäs vann sin match, men Broberg tog också två poäng.

I riktigt ruskväder besegrades det regerande svenska mästarlaget Edsbyn med 3–1 på Hällåsen i Söderhamn.

– Nu ska vi göra vårt mot Sandviken på torsdag. Elitseriemissen förra säsongen sved enormt mycket, säger Svenne Olsson, 32, Brobergveteranen som tolv minuter före slutsignalen klippte in matchavgörande 3–1 på hörna.

Foto: HJÄLTEN Svenne Olsson, veteran i Broberg som håller drömmen om elitserien vid liv.

Edsbyn kom till spel utan skadade trion Daniel Liw (hand), Jonas Edling (axel) och Peter Törnberg (ljumske). Frånvaron av nyckelspelarna märktes, det var Broberg som tog kommandot på den svårspelade, hoppiga isen.

Mika Mutikainen satte 1–0 på hörna efter knappt 20 minuter och hade flera andra målmöjligheter. Bland annat prickade stolpen och missade han ett friläge. Dessutom fixade Mutikainen en straff som Stefan Larsson brände.

Efter paus kunde Kimmo Houtelin kvittera men Broberg återtog tjugo minuter in i halvleken initiativet när Mikael Nilsson på frislagsretur satte sitt första mål i Brobergs dress. Edsbyn hade svårt att komma till avslut och strax efteråt avgjorde Svenne Olsson på hörna.

– Vi brukar kunna göra bra matcher mot Edsbyn och visste att vi hade chansen om vi gjorde vad vi skulle, säger Olsson.

NU då, Broberg?

Förra säsongen var Broberg snubblande nära att knipa en elitserieplats men föll till slut på målskillnad i kampen mot Bollnäs.

– Då var det vi som var uppskrivna som Sveriges femte bästa lag, i år har snacket istället handlat om Bollnäs. De hade säkert inte räknat med att vi skulle vinna mot Edsbyn, men å andra sidan vann de tidigare borta mot Sandviken – det fanns inte med i vår tankevärld, säger Olsson.

Inför den allsvenska slutomgången ligger Broberg en poäng före Bollnäs. Broberg åker till Jernvallen för match mot Sandviken medan Bollnäs ställs mot Hammarby i Stockholm.

– Hoppas att Hammarby inte ställer över några spelare nu när de är klara seriesegrare. Vi får väl hoppas att David Karlssons målform håller i sig, han brukar ju sätta en två-tre kassar, säger Svenne Olsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy