Världscupen i alpint 2015/2016

Ny pallplats av Hansdotter

Av: 

Marie Carlsson

SPORTBLADET

Frida Hansdotters magiska svit fortsätter. I sex av sju värdscuptävlingar har hon stått på pallen.

På fredagen tog hon sin tredje andraplats den här säsongen.

– Det är helt fantastiskt, säger hon till Sportbladet.

Frida Hansdotter fortsätter att leda slalomcupen efter en imponerande säsongsinledning med sex pallplatser på sju världscuptävlingar.

– Det är helt fantastiskt. Det är så otroligt många duktiga åkare som är med, men jag har höjt mig för varje år och sex pallplatser är ju otroligt bra. Det känns superkul verkligen, säger Hansdotter.

I fredagens tävling i Flachau, Österrike, var Hansdotter trea efter första åket – tre hundradelar efter Veronika Velez Zuzulova från Slovakien och ytterligare några hundradelar efter Nastasia Noens från Frankrike.

Gillar kvällstävlingen

Överraskningen Noens lyckades inte få till ett lika bra andraåk, vilket däremot slovakiskan gjorde. Zuzulova vann, två tiondelar före Hansdotter.

Andraplatsen var en placering bättre än i tisdags i samma backe, när Hansdotter slutade trea och inte var helt nöjd.

– Jag snäppade ändå upp några steg från i tisdags när det var väldigt mjukt. Jag fick ut mer av min åkning i dag. Men Zuzulova var ju otroligt stark i dag.

De pratas om att Flachau är en favoritbacke, är det på grund av att du ofta är på pallen där eller är det något speciell med själva backen?

– Det är mer att det är en kvällstävling, det är nästan de enda vi har på en säsong. Jag tycker det är så otroligt kul, man ser mycket folk hela vägen, och det är en häftig stämning. Backen i sig kanske inte är favorit, mer allting runt om.

Saknar Shiffrin

Femton andraplatser i karriären, mot tre förstaplatser – är det frustrerande med det?

– Jag känner mer att det är fantastiskt att ha så många pallplatser, men klart att man skulle vilja att alla är förstaplatser. Sen är det ju så att Michaela Shiffrin varit helt outstanding de senaste tre åren, och nu är hon tyvärr skadad. Men klart att jag också vill stå överst på pallen.

På tal om Shiffrin, du leder slalomcupen och är hur stabil som helst på pallen, saknar du henne?

– Jag saknar henne faktiskt. Hon är en sån ikon för sporten, förhoppningsvis är hon tillbaka mot slutet av säsongen. Stora namn behövs för sporten. Det har varit lite för mycket skador nu på slutet, speciellt i vårt lag.

Fyra tävlingar kvar i slalomcupen, känns det som att du tar det nu?

– Nej gud, det är många hotar. Många tävlingar kvar och allt kan hända. Men jag hoppas att jag kan fortsätta köra bra och vara så här stabil. Men det blir nog Strachova och Zuzulova som kommer att slåss med mig tror jag.

Två svenskor körde ur

Maria Pietilä Holmner var osäker inför start på grund av ryggont. "PH" tog sig genom båda åken, men slutade på en tjugondeplats. Anna Swenn Larsson och Emelie Wikström åkte ur i det första åket.

Tjeckiskan Sarka Strachova, som liksom Zuzulova jagar Frida Hansdotter i slalomcupen, slutade femma.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Världscupen i alpint 2015/2016

Frida Hansdotter

Maria Pietilä Holmner

Alpint